מיואשת

ייעוץ דחוף - הוצאת אחות עם מניה-דיפרסיה מטיפול אבי

צהריים טובים הסיפור קצת מורכב אני נשואה עם ילדים יש לי שני אחים בוגרים בגיל 28 ואח בן 38 שני אחיי לוקים במחלה נפשית אחי מטופל עם כדורים הוא סכיזופרנט ואחות עם מניה דיפרסיה אימי עזבה את הבית לאחר הגירושים והשאירה את אבי לטפל באחיי כמובן שהם מקבלים קצבה מבלל אחי עובד אמעבר לכך ךא ממש מתפקד אך גם לא מזיק לעוומת זאת אחותי היא הבעייתי כבר מגיל קטן יש לה בעיות התנהגות קשות היא מטילה אימה על אבי מאיימת עליו שוברת חפצים בבית צורחת אם לא מקבלת מה שרוצה נועלת את אבי בבית משפילה אותו וכד כמובן שהיא צריכה טיפול תרופתי יותר חזק אך מסרבת לקחת כעת יש לה חבר שמנצל אותה כמובן שניהם גרים אצל אבי היא דורשתמאבי שיממן אותם ומאיימת עליו אבי מס פעים הזמין משטרה ששלחו אותה לאבחון בבח פסיכיאטרי אך הם טענו שלא צריכה אשפוז ויש לה בעיות התנהגות בלבד כמובן שהיא דיי ממולחת ופקחית יכולה לתעתע ברופאים כשמשחררים אותה שוב חוזרת לבית אבי והבלגן שוב מתחיל ככה כבר כמה שנים כמובן שאבא שלי פוחד שתהיה בכלא זה לא מקום שמתאים לה סהכ רוצים טיפול רפואי שמתאים לה ובית משפט רואה אבחון של רופא מעפן ולפי זה מחליט כעת אבא שלי מעוניין להציא אותה מהבית הוא בהתמוטטות האם יש דרך להוציא אותה ולדאוג שתקבל טיפול ראוי מה ניתן לעשות ואיך עוזרים לאבי היקר האם עוד יכול לעזור בבקשה אשמח לתשובה בדחיפות תודה מראש

מיואשת

האם עו"ד יוכל לעזור לבקש הליך טיפולי לאחותי מבית משפט למרות שבבתי חולים לבריאות הנפש קבעו שיש לה בעיית התנהגות? יש לציין שהייתה מאושפזת מס פעמים גם בתל השומר וגם באברבנל וכמובן שזאת בעיה נפשית היא אפילו לא זוכרת מה שעושה היא נכנסת להתקף פסיכוטי וללא כדורים היא מדמיינת דברים ונכנסת לחרדות אנחנו לא רוצים לראות אותה ברחובות זרוקה צו הרחקה תמיד נוכל הוציא אך מה הלאה? יש דרך לעזור לה מס פעמים הזמנו משטרה ובית משפט שחרר אותה להמשך טיפול בבית ממש גלגל חוזר אשמח לתשובתך

עו"ד פלילי יאיר רגב

שלום לך, הבעיות שאת מתארת אינן פשוטות ואין להן תשובה חד משמעית אחת. התשובה צריכה להתבסס על פגישה פרטנית מלאה והכרת כל השתלשלות העניינים, עיון במסמכים ועוד. רק אחר כך ניתן להתאים את התשובה והפיתרון ללוות אתכם ולוודא שייושם לשביעות רצונכם. לשם כך רצוי לפנות לעו"ד. באופן כללי, חוק שיקום נכי נפש בקהילה דואג לשיקומם ושילובם בקהילה של נכי הנפש כדי לאפשר להם להשיג, ככל הניתן, עצמאות תפקודית ואיכות חיים, תוך שמירה על כבודם ברוח חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו. מחלקת שירותי השיקום באגף לבריאות הנפש של משרד הבריאות היא המופקדת על יישומו של חוק זה. האשפוז הפסיכיאטרי כולל שתי מסגרות אשפוז: אשפוז מלא ואשפוז יום. האשפוז הפסיכיאטרי המלא, נשקל במקרים של הפרעות נפשיות קשות ומתמשכות. האשפוז נחלק ל-2 סוגים: אשפוז מרצון - אשפוז המתבצע בהסכמת המטופל. באשפוז מרצון חותם המטופל על כך, שהוא מוכן להתאשפז בבית חולים פסיכיאטרי או במחלקה פסיכיאטרית. אשפוז כפוי - אשפוז המתבצע על פי החוק בניגוד לרצון המטופל, לאחר בדיקה רפואית של פסיכיאטר מחוזי, המוציא צו המורה לאשפזו בבית חולים פסיכיאטרי. בנוסף מסדיר החוק גם את עניינם של מעורבים במשפט הפלילי (נאשמים, חשודים או עצורים) אשר בשל מצבם זקוקים לטיפול או בדיקה פסיכיאטריים תוך כדי ההליך הפלילי, ומאפשר להעבירם לבדיקה, אשפוז או טיפול פסיכיאטריים בכפייה. לפסיכיאטר המחוזי סמכות להורות על בדיקה דחופה בכפייה של אדם. ניתן לפנות אל הפסיכיאטר המחוזי, בבקשה לאשפז בכפייה אדם, ולהציג בפניו עדויות למקרים הבאים: אותו אדם חולה באופן הפוגע בכושר שיפוטו או כושר ביקורתו למציאות. אותו אדם מהווה סכנה לעצמו ולסביבתו. אותו אדם מסרב להיבדק על ידי פסיכיאטר. אין צורך בהכרח במסמכים רפואיים. בהצלחה,

עו"ד פלילי יאיר רגב

שלום רב, אביך חייב לפנות למשטרה כל פעם שאחותך עוברת עבירה פלילית כלפיו ולדרוש טיפול יסודי. עדיף לפנות לייעוץ לעו"ד פלילי אשר ידריך את אביך וימקד אותו. לגבי הוצאת צו הגנה ניתן לפנות ישירות לבית המשפט או באמצעות עו"ד בכבוד רב

מיואשת

תודה על תשובתך האם עו"ד יוכל לעזור לבקש הליך טיפולי לאחותי מבית משפט למרות שבבתי חולים לבריאות הנפש קבעו שיש לה בעיית התנהגות? יש לציין שהייתה מאושפזת מס פעמים גם בתל השומר וגם באברבנל וכמובן שזאת בעיה נפשית היא אפילו לא זוכרת מה שעושה היא נכנסת להתקף פסיכוטי וללא כדורים היא מדמיינת דברים ונכנסת לחרדות אנחנו לא רוצים לראות אותה ברחובות זרוקה ומידרדרת צו הרחקה תמיד נוכל הוציא אך מה הלאה? מס פעמים הזמנו משטרה עצרו אותה עשו לה הערכה פסיכיאטרית ושחררו להמשך טיפול בבית אין לזה סוף ממש גלגל חוזר יש דרך לעזור לה ? אשמח לתשובתך