גיא

תביעת גירושין+תביעה נגד הגרושה עקב לשון הרע

שלום רב, אני מנהל תיק גירושין נגד אישתי, עכשיו אני רוצה להגיש גם תביעה נגדה עקב לשון הרע, אני יכול למשוך את תיק הגירושין מבית הדין הדתי לבית דין אזרחי ולנהל תיק תביעה משותף ( על נזקי גיורישן+ נזקי לשון הרע) ומה התהליך?

עו"ד פלילי יאיר רגב

שבת שלום גיא, אתה לא שואל בפורום המתאים. תשאל בפורום של לשון הרע. הפורום "אלימות במשפחה" נועד לתת מענה משפטי מקצועי לשאלות בענייני עבירות פליליות המתייחסות לטיפול הרשויות בתופעת ה"אלימות במשפחה" (אלמ"ב). בפורום זה יינתן מענה ראשוני למגוון שאלות הקשורות לחשודים או נאשמים בביצוע עבירות מין ואלימות כלפי בן משפחה, עבירות אלימות כלפי בן זוג, קטין או חסר ישע, זכויות נפגעי-עבירה וכד'. השאלה שלך היא ענף שלם בפני עצמו וראוי כי עו"ד המומחה בדיני לשון הרע יענה לך וייעץ לך. לידיעתך, חוק איסור לשון הרע, מסדיר באופן ספציפי התרופות העומדות לאדם שהוצאה נגדו לשון הרע. החוק, קובע למעשה שלושה שלבי בדיקה משפטית: 1. האם הוצאה לשון הרע כנגד אדם על פי החוק. 2. האם הלשון הרע פורסמה בין בע"פ ובין בכתב על פי מבחני הפסיקה והחוק. 3. בהנחה כי אכן הוצאה לשון הרע שפורסמה, יש לבחון האם היא חוסה תחת אחת מן ההגנות המנויות בחוק. הזכות להגנה על השם הטוב בפרשת אבנרי נ' שפירא ציין השופט ברק, כי "כבוד האדם ושמו הטוב חשובים לעתים לאדם כחיים עצמם, הם יקרים לו לרוב יותר מכל נכס אחר". השופט ברק אף הציע ללמוד בעניין זה מהמשפט העברי, הקובע כי "טוב שם משמן טוב" וכי "כל המלבין פני חברו ברבים כאילו שופך דמים". לפיכך אין כל פלא בכך שהמשפט הישראלי מכיר בזכותו של אדם לשמו הטוב לא רק כזכות ראויה להגנה, אלא אף כ"אחת מזכויות היסוד שבמשטרנו המשפטי". זכות זו של אדם לשמו הטוב מהווה ערך מורכב ומקיף, ה"כולל בחובו בין השאר את האינטרס לכבוד אישי, לגאווה אישית ולהכרה אישית בין בני אדם. הוא משתרע על יחס הכבוד וההערכה כלפי האדם מן הסובבים אותו", יש לו היבטים אישיים ורכושיים גם יחד וכל אלה ראויים להגנה. הצורך באיזון בין חופש הביטוי לבין הזכות לשם טוב כאמור, המשפט הישראלי מכיר הן בחופש הביטוי והן בזכות לשם טוב כערכי יסוד הראויים להגנה. הכרה זו מעוררת את שאלת היחס בין שני ערכים אלה. עם זאת, יש להכיר בכך כי לעתים קיים ניגוד בין שמו הטוב של אדם לבין חופש הביטוי ביחס אליו. ניגוד זה מתבלט מקום שהפרסום מביא לידיעת הציבור מידע הפוגע בשמו הטוב של אדם. אכן, ניגוד זה טבעי הוא לערכים בדבר השם הטוב וחופש הביטוי. ההתנגשות האפשרית בין הזכות לשם טוב לבין הזכות לחופש ביטוי יוצרת "מתח בלתי פוסק" בין שני ערכים אלה. ככל שניתן הגנה מקיפה יותר לשמו הטוב של אדם, כן נפגע יותר בחופש הביטוי. כל שמוסף לדיני איסור לשון הרע נגרע מדיני חופש הביטוי... דיני לשון הרע מעוצבים לפיכך בדרך של מציאת איזונים בין האינטרסים המתנגשים השונים. לצורך מציאת האיזון יש להעריך את משקלו הראוי של כל אחד מהערכים, כפי שזה בא לידי ביטוי בסוגיות השונות של דיני לשון הרע, ולאזן ביניהם בנקודת החיכוך. איזון זה נעשה בחוק איסור לשון ובפסיקה העוסקת בחוק. בהצלחה