חנה

מחלת מקצוע של מטפלת במעון יום בנעמת

עורך דין לינדנברג שלום.אבקש לברר אם יש טעם לתבוע את הביטוח הלאומי על מחלת עבודה. אני עובדת בנעמת כבר 7 שנים בחודשים האחרונים אני סובלת מאוד מכאבי גב, ואינני יכולה להרמים ולטפל בילדים כמו כן לא לאסוף משחקים ולא לנקות בצילום c.t גב יש לי 3 בילטי דיסק כרגע נמצאת בחופש מחלה, רופא תעסוקה שלח אותי למומחה גב ולבדיקת e/m/g שאלתי אם יש טעם לפנות לביטוח הלאומי, אשמח לתשובתכם בהקדם.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דותן לינדנברג

חנה שלום רב, יש קושי לענות בצורה פרטנית וזאת בטרם נבחנו תנאי העבודה והתיעוד הרפואי במקרה שלך, אך אענה באופן כללי. המקרה שתיארת יכול להתאים לתביעה מסוג מיקרוטראומה בביטוח לאומי, וכעת אפרט בעניין זה: סוג שכיח של תאונות עבודה נגרמו עקב פגיעה מתמשכת ומצטברת לאורך זמן, תוך כדי ביצוע פעולות רבות חוזרות ונשנות הכרוכות בהפעלה רבה וברציפות של האיבר הנפגע. פציעות או פגיעות קטנות אשר נגרמות עקב פעולות חוזרות ונשנות ובסופן נגרם נזק וקיים קשר סיבתי בין הנזק שנגרם לפגיעות. כאשר מתקיים קשר סיבתי בין הנזק לבין הפגיעות החוזרות המתוארות למשך זמן ניכר, ניתן יהיה להוכיח את הפגיעה באמצעות הלכת המיקרוטראומה. בית הדין הארצי לעבודה הגדיר את המיקרוטראומה כדלקמן: "קיומן של פגיעות זעירות שכל אחת מהן הסבה נזק זעיר בלתי הדיר, עד שהצטברות הנזקים הזעירים הללו, זה על גבי זה, הביאה בסיכומם הכולל לנזק הממשי הפוגע בכושר עבודתו של הנפגע. לגבי אותן פגיעות זעירות שהינן תוצאה של תנועות חוזרות ונשנות, התנועות אינן חייבות להיות זהות אלא זהות במהותן כהגדרת הפסיקה, דהיינו דומות האחת לרעותה ובלבד שיפעלו על מקום מוגדר. תדירותן אינה חייבת להיות קבועה וסדירה, אלא על התנועות לחזור ולהישנות בתכיפות הנמשכת על פני פרק זמן מספיק לגרימת הנזק המצטבר הפוגע בכושר עבודת הנפגע".

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מחלות מקצוע