מירי

מה הזכויות של מטפלת בקשישה הסובלת מבעיות בריאותיות מביטוח לאומי?

אני שנה עובדת כמטפלת בקשישה. מאז שהתחלתי לעבוד אני סובלת מכאבי גב וכאבי רגליים מפני שהעבודה דורשת הרמה של הקשישה למקלחת והרמה של הקשישה מכיסא הגלגלים. בסוף יום עבודה הרגליים שלי נפוחות מאוד והגב כואב. אני בת 58. בגלל גילי אני לא מוצאת עבודה אחרת שלא פיזית אבל ברצוני לברר מה מגיע לי מביטוח לאומי והאם בגלל מצבי הבריאותי אני יכולה לצאת לפנסיה מוקדמת בגובה המשכורת שאני מקבלת היום?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דותן לינדנברג

מירי שלום רב., אם ישנן מכלול של בעיות רפואיות יש לבחון הגשת תביעה לנכות כללית. שאז אין בהכרח כיסוי מלא בקצבה של השכר. לגבי מיקרוטראומה גב ורגליים יש לבחון מה סדר היום ומכלול הפעולות שאת מבצעת בעבודה והאם המדובר בפעולה אחת שחוזרת ונשנית., בכל מקרה גם אם תוכר מיקרוטראומה אין המדובר בפנסיה שחופפת לשכר אלא בתשלום שנגזר אמנם מהשכר אך במכפלת הנכות שנקבעה כאשר מנכות של 9% ועד 19% המדובר במענק שמחושב לפי 43 קצבאות.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מחלות מקצוע