עו"ד א.ב.

עיכוב הליכים בהסדר לפני צו כינוס לפי סע' 19א

שלום לכולם, אני עו"ד צעיר ואשמח לתשובתכם המלומדת.. במסגרת תיק שמתנהל במשרדנו הודיע אחד הנתבעים לבית משפט כי הוא פתח בהליך לפי סע' 19א' ואף ניתן לו צו לעיכוב הליכים למשך 45 ימים עד לקבלת עמדת הכנ"ר. שאלתי היא, מהו המקור החוקי ממנו שאב בית המשפט את סמכותו להעניק צו מעין זה. שהרי משילובם של סעיפים 22 ו22א לפקודה עולה כי בשלב שלפני מתן צו כינוס, בית המשפט רשאי ליתן צו לעיכוב הליכים אך ורק "לחייב אשר הגיש בקשה לפשיטת רגל", ואילו במקרה דנן לא הוגשה בקשה לפשיטת רגל אלא לאישור הסדר.. האם גם בקשה לפי סע' 19א' עולה לכדי בקשה לפשיטת רגל לעניין זה? והאם יש מקור אחר עליו הסתמך ביהמ"ש כשהוציא את הצו? בנוסף, החייב ביקש להחריג הליך משפטי מסויים מצו עיכוב ההליכים בכדי שיוכל להגיש ערעור על פסק דין שניתן כנגדו, ובית המשפט נענה לבקשה זו. האם לא מדובר במעין "אכיפה סלקטיבית"? תודה מראש,

עו"ד איתי בר

שלום, בהסדר נושים לפי 19א' החייב זכאי לבקש ולקבל עיכוב הליכים שכן מטרת ההליך הנה להגיע להסדר מול הנושים ולו אחד מהם יפעל כנגדו, הרי שהדבר עשוי לפגוע במו"מ הן מבחינת הנזילות הכספית של החייב והן בשל העדפת נושים אסורה. בקשר לצו אכן ישנה בעייתיות מסוימת אך הדבר עשוי לשרת את הנושים שכן יתכן ויהיו פחות תביעות חוב בתיק ובכל אופן בוחנים כל מקרה לגופו. בברכה, איתי בר, עו"ד מנהל פורום פשיטות רגל גבורי ישראל 5, נתניה (צמוד לאיקאה) טל: 1700-703-709 פקס: 077-2019632

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פשיטות רגל