דורון

גרושתי זייפה המלצת רופא שהגישה להוצל"פ

שלום רב, גרושתי פתחה לי תיק בהוצל"פ על כל מיני חובות לכאורה שאני חייב לה. היא הגישה חשבונית מס/קבלה על טיפול שיניים שבוצע לכאורה לקטין, מכללית סמייל, אך על המסמך רשום שמה, ולא שמו של הקטין. בברור שביצעתי הסתבר שזה היה טיפול פלואוריד עבורה ולא עבור הקטין. היא הגישה גם המלצה מרופא, שממליץ לרכוש סדינים וסדיניות חד פעמיים לאור ההרטבה של הילד. וזאת כדי להכשיר קבלות על רכישות של סדינים וסדיניות שרכשה במסגרת "הוצאות רפואיות חריגות", שבהן אני מחוייב על פי פסק הדין להשתתף ב-50%. אבל בברור עם הרופא הסתבר שהוא לא רשם לה את ההמלצה הזו בכלל. כלומר כל התיק שפתחה לי גרושתי בהוצל"פ הוא רק כדי להוציא ממני כספים שלא כדין. האם מדובר במעשים פליליים שלה? על אלו עברות פליליות היא עברה? מה עליי לעשות? האם לפנות למשטרה? האם המשטרה מטפלת בעניינים שכאלה?

עו"ד משה אלון

שלום רב, המשטרה לא תטפל בתלונה כזו. צריך לטפל בזה במסגרת הליכי ההוצל"פ.

עדי

אתה בטוח שהמשטרה לא מתערבת ? מדוע המשטרה פתחה בחקירה כשבעלי הגיש נגדי תחונה על החלטה של בימש שהוא טוען שזייפתי כשלא קיימות ראיות לכך ולא הגשתי להוצלפ ? שלחתי לבעלי צילום מסך בהתכתבות בינינו של החלטה והוא טוען שהוספתי שורה . אותה החלטה ״ ערוכה ״״ לא הוגשה להוצלפ במשך חמישה חודשים ואין מניעה שאעשה זאת ממחשב אחר אך המשטרה לג רק חקרה אותןאלא גם תפסה לי את המחשב ולקחה לי את הנייד. כמובן שהגשתי בקשה להחזרת תפוסאבל זה היה לפני שבועיים ורק עוד שבועיים יש דיון . באלו מקרים השופט מחליט להחזיר ללא קיום דיון ? טענתי את כל הנימוקים ההגיוניים , הראיות והחלופות שמחזקות שלא ביצעתי עבירה .וכמובן הפגיעה מעבר לנדרש בזכות הקניין . האם בגלל שאנחנו בני זוג ובסכסוך משפטי המשטרה לא היתה כל אמורה לפתוח בחקירה ולהתערב?