שלי

התערבות המשטרה בהליך אזרחי

האם למשטרה יש סמכות להתערב ולטפל בתלונה שמהותה קשורה להליך משפטי בתיק גירושין ? שבמקום להפנות את הצדדים לבימש (לצו ביזיון וכו) הם יכולים להפעיל שיקול דעת להתערב ? במקרה של חריגה מסמכות , מי מוסמך לטפל בזה , מחש או תלונות הציבור של משטרת ישראל ? מדובר בהליכים בהוצלפ שהמשטרה החליטה באופן חריג לטפל אעפי שלא ביצעתי שום עבירה ולא הגשתי שום החלטה ששונה מהמקור להוצלפ. בנוסף לחקירה תחת אזהרה , שחררו אותי בערבות צד ג כי סירבתי להגיע לחקירה כשקראו לי (אמרתי להם בתוקף שאין להם סמכות ) ובנוסף תפסו לי את המחשבים והנייד (הגשתי בקשה להחזרת תפוס) אני חוששת שהם ינסו לעשות שימוש לא נאות במחשבים שלי או מקרה של ״דייג ראיות ״ וימצאו משהו בכוח כמו ראיה על העלבת עובד ציבור ( הם חקרו אותי על העלבת שוטרת כשהעלית התפיסה ציינו עילה אחרת , עבירה שבכלל לא ביצעתי ). בקרוב מתקיים דיון אבל גם אם יוחלט להחזיר לי את התפוס , נגרם לי ולילדתי עוול כבד כולל נזקים עצומים בעקבות המעצר והתפיסה

עו"ד משה אלון

שלום רב, בעיקרון המשטרה יכולה להתערב בהליכים. אם ישנה חריגה מסמכות ניתן לפנות לקת"צ, אם זה מעלה חשד לפלילים הוא מחוייב להעביר זאת למח"ש. אני סבור שעלייך לפנות לייצוג ולייעוץ של עו"ד פלילי בדחיפות, על מנת שייצג אותך בהליך החזרת התפוס ובכלל. צריך לראות ולקרוא את כל החומרים ולא נראה שתשובה "על רגל אחת", תהיה נכונה במקרה הזה.