אלמונית

סעיפי אישום בתלונה לנוכח ביצוע עבירה

מה יהיו סעיפי האישום במצב בו סעיף חמור בולע בתוכו סעיפי עבירה אחרים? לדוג': אילו אדם תקף חברו וגרם לו חבלה של ממש בכך עבר על סעיף 380, אך את התקיפה ביצע האדם בנוכחות אדם נוסף ובכך גם עבר על סעיף 382 א. האם האדם התוקף יואשם בשני הסעיפים 380+382א? או שמאחר וסעיף 380 כבר "נבלע" בסעיף 382? יש להאשים אך ורק בסעיף 382? מה הכלל כאשר בסעיף אישום חמור נבלעים סעיפי אישום אחרים? האם מאשימים בכל הסעיפים? גם אלה שנבלעו? אודה על הסבר בנושא.

עו"ד משה אלון

שלום רב, במקרה אותו תיארת סעיף האישום יהיה 382 בלבד. הסעיף החמור "בולע" את הקל יותר. אם ישנם עבירות שונות, אזי יופיע העבירות השונות בכתב האישום.

אלמונית

ככל שנמצא שהנאשם לא ביצע את העבירה החמורה, האם אוטומטית הוא יואשם בעבירה שנבלעה, או שלא יואשם ואז למעשה בגל ה"בליעה" ייצא פטור?