גיא

הקריטריונים להגדרת אדם כחסר ישע, ומה אמורה לכלול תלונה שהמתלונן מכין על מנת שהנאשם ייחקר כמי שפגע בחסר ישע

1. האם הקריטריונים לפיהם ק מגדירים אדם כחסר ישע זהה בכל החוקים? קרי האם חסר ישע לפי חוק העונשין , הוא אותו חסר ישע לפי חוקים אחרים? 2. האם הקריטריונים להגדרת חסר ישע בחוק העונשין זהים בכל סעיפי חוק העונשין, או שיש סעיפים שבהם חסר הישע מוגדר בחוק העונשין לפי קרטריונים X , וסעיפים שבהם חסר הישע מוגדר בחוק העונשין לפי קריטריונים Y. 3. בתלונה שהמתלונן מכין בעצמו, האם על מנת שנאשם יחקר כמי שפגע בחסר ישע מספיק לרשום בתלונה כי המתלונן עונה על ההגדרה של חסר ישע כמשמעותה בסעיפים.........לחוק העונשין? תוך פירוט לאקוני שהמתלנון מעל גיל 40 מתגורר מזה שנים בבית אימו, אשר עוזרת לספק את כל צרכיו? או שיש צורך לפרט מעבר לזה? מה אמורה לכלול תלונה של חסר ישע על מנת שהנאשם ייחקר כמי שפגע בחסר ישע? תודה רבה

עו"ד משה אלון

שלום רב, הקריטריונים של חסר ישע הם תלויי נסיבות וייבחנו בסופו של יום על ידי בית המשפט. אני מציע להיוועץ בעו"ד פלילי הבקיא בתחום תוך פירוט של הנסיבות ובהתאם לכך תינתן חוות דעתו.