עינב

דירה חדשה - עובש בקירות והתקלפות צבע

אני גרה בדירה כ - 10 חודשים,לאחרונה התחילו להיווצר כתמי עובש על המרצפות באמבטיה ועל הקירות החיצוניים של האמבטיה, בנוסף, אין שיפוע בקרבת החור של הביוב ולכן המים עומדים אם אני לא מייבשת . שאלתי: האם לחכות לבדק בית או שאני יכולה לתבוע את הקבלן?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

עינב, שלום רב, אני מבין שהדירה נרכשה מקבלן בבית חדש. כל מקרה כדאי לחכות לבדק שמבוצע כעבור שנה מקבלת הדירה (בדרך כלל גם החוזה מחייב זאת) ולאפשר לקבלן לתקן את מה שנחוץ. אני מציע שתבדקי עם השכנים אם גם להם יש בעיות דומות ושלקראת הבדק תזמיני מהנדס מומחה לבדיקת דירות שיבדוק את הדירה וייתן לך דוח על כל הליקויים, אותו תעבירי לקבלן במסגרת הבדק. אם הקבלן לא יתקן את הנדרש יהיה מקום להגיש תביעה. כמובן שאם גם לשכנים יש בעיות דומות כדאי שכולם ישתפו פעולה.