אשרת קמחי

איחור במסירת דירה

חתמתי חוזה בסוף שנת 2010 לרכישת דירה בפ"ת מחברת גינדי . מועד האכלוס הצפוי היה 30/6/13. כחודשיים לפני המסירה שוחחתי עם גינדי ונאמר לי כי האכלוס יהיה במועד , שילמתי את כל הכסף הנותר באופן מלא , כשבועיים לפני המסירה המתוכננת עדיין קיבלתי תשובה שהמסירה תהיה בזמן אך התלוננתי כי עדיין לא בוצע פרוטוקול ראשוני . בפועל פרוטוקול ראשוני בוצע בחודש ספטמבר , ומסירת הדירה היתה בינואר . שביקשתי לקבל פיצוי מכוון שהיה איחור שלמעלה מחצי שנה נאמר לי שזה עיכוב שנבע מסלילת כביש שלא בוצע ע"י הרשות ולכן זה מעוגן בחוזה . האם יתכן שלא אוכל לקבל פיצוי בגין האיחור ? והאם הפיצוי שאליו אני זכאית (במידה ואני זכאית ) או ע"פ הכתוב בחוזה (500$) כי מאז החתימה ועד היום שכירות הכפילה או שלשה את עצמה . אודה להתיחסותך

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

אשרת, שלום רב, התשובה לשאלתך בנוגע לזכאות לפיצוי מצריכה בדיקה של החוזה ובדיקה מפורטת של העובדות. באשר לגובה הפיצוי (אם את זכאית) – בחוק המכר (דירות) מוגדר פיצוי מינימאלי בסך דמי שכירות של דירה דומה בגודלה ובמיקומה כשהם מוכפלים ב-1.5 לשמונת החודשים הראשונים. לכן אם הסכום המינימאלי הנ"ל גבוה מהפיצוי המוגדר בחוזה, תהיי זכאית לו.