רון קוצר

תביעה על רטיבות בדירה שנמכרה לפני 6 שנים

שלום רב. מכרתי דירה בבית משותף ב2010.לאחר 6 שנים שלא שמענו מהקונה מתקבלת ממנו תביעה על בעיית רטיבות. האם יש לו עילה לתביעה? מתי נכנס נושא חוק ההתיישנות? יש לציין שנושא הרטיבות דווח לקונה בע"פ ולא נרשם בחוזה המכר. תודה מראש רון

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

רון, שלום רב, השאלה אם יש לקונה עילת תביעה תלויה, כמובן, בעובדות. בהכללה, אם הסתרתם ממנו את הבעיה או את היקפה יש לו עילת תביעה. על כל פנים, אם יש לו תביעה היא לא התיישנה (תקופת ההתיישנות היא 7 שנים). כמובן שהיה מקום לפרט את בעיית הרטיבות בחוזה המכר – ואז לא היו יכולים להתעורר ויכוחים מה בדיוק נאמר. חג שמח