רקפת

מכפילי חניה תמ"א 38..

שלום , אנחנו שוקלים לבצע בבנין תמ"א 38 יש בעיית חניה ובודקים אופציה של מכפילים . אני גרה בקומה ראשונה ואת כל המכפילים שמו מסביב לבית שלי . אני מוטרדת ממספר סיבות: להבנתי המכפילים הכפולים בזמן שמופעלים יכולים לעבור את קו החלון שלי, כלומר שאראה את המתקנים עולים ויורדים, האם זה תקני ? ישנה רק יציאה אחת בבניין, מה שאומר שלצאת מחניה כל הדיירים יצטרכו לצאת ברברס . מפחדת מרעש ובלגן כי הדירה שלי תהיה מוקפת במכפילים מכל הכוונים. אם החניון צר מאוד (5.5 מטר) האם זה בכלל תקני להתקין מכפיל ? מעבר לשאלתי האם עומד בתקנים , רציתי לדעת באיזה אופן ובעזרתו של איזה איש מקצוע אני יכולה להתנגד . תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

רקפת, שלום רב, בעקרון את זכאית לכך שפתרון החניה לא יהווה לך מטרד – כלומר שלא תסבלי מרעש בלתי סביר, מחסימה בלתי סבירה של החלונות וגם שנוסעי המכוניות החונות במכפילים לא ישקיפו מהמכוניות על הנעשה בתוך דירתך. לגבי התקניות אי אפשר לענות בלי לדעת את כל הפרטים. אני מציע לך להתייעץ עם מומחים לתחום. יש כמה משרדי מהנדסים העוסקים בייעוץ לפתרונות חניה, כולל מכפילים, ואני מניח שהם יוכלו לייעץ לך גם במציאת הפתרון שיגרום לך הכי פחות אי נוחות. חג שמח