דוד

מה קובע את המידה של האורך והרוחב של החדר?

שלום . רכשתי בית מקבלן, גודל החדר הוא כ- 3על3 מקיר לקיר לפי תוכנית מכר . אך ראיתי שהפנל בתחתית הקיר בולט כ 2.5 ..3 ס"מ מהקיר,בכל קיר כך שיוצא שהחדר במקום להית 3 מ' אחרי פנל נשאר כ 2.95 מ' -2.94 מ' האם זה מקובל ?, וזה אחרי החריגה של 2 % שמותר עלי חוק המכר . אשמח ליעוץ או תגובה בעניין .

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

דוד, שלום רב, פנל בולט תמיד מהקיר. אמנם 2.5 – 3 ס"מ זה קצת יותר מהרגיל, אולם אין תקן מחייב בעניין זה. על פי התקן בליטה של פנל או עיבוי הקיר לצורך הפנל בחלק התחתון של הקיר (בגובה 30 ס"מ מהרצפה) לא נלקח בחשבון לצורך בדיקת המישוריות והאנכיות של הקיר. התוצאה היא שהבליטה של הפנל לא מובאת בחשבון כשמחשבים את מידות החדר אלא מודדים את המרחק בין הקירות מעל גובה הפנלים.