א

האם חלה חובת פנייה לקרן

במהלך הליך שנפתח בגין טענת הקרן להתיישנות הבקשה לק. נכות שהוגשה לה, הקרן חזרה בה מטענת ההתיישנות בקובעה כי בעת שחלה ההתיישנות על פי התקנות העמית לא יכול היה לטפל בענייניו וכי לכן חל החריג (סעיף 11) לחוק ההתיישנות. באותו ההליך נטען בנוסף מטעם העמית (התובע) כי יש לשלול את סמכות קרן הפנסיה להחליט בדבר זכאות התובע לק. נכות מאחר וזו ביצעה מעשיי מירמה כנגד התובע ומעלה בתפקידה על מנת לשלול ממנו זכויותיו. בפסק הדין צויין שהסמכות לקבוע את הזכאות ושיעורה נתונה בידי הקרן, וכי אין לדון בעניין הזכאות טרם שנושא זה לובן ע"י הקרן !! לא צויין בו כי על התובע לפנות מיידית לקרן למימוש זכויותיו. שאלתי היא: על פסק זה הוגש ערעור לפיו אין לאפשר לקרן סמכות להחליט בעניינו של התובע. האם בנתונים הללו , יש חובה לפנות מיידית לקרן למימוש הזכויות? או שניתן להמתין קודם לתוצאות הערעור שייקבעו האם סמכות הקרן בכלל נתונה בידייה או לא? א

עמיקם חרל"פ עו"ד

אם ניתן פסק דין אזי הקרן כפופה לו גם אם הוגש ערעור, אאכ הקרן בקשה מביהמש עיכוב ביצוע עד תום הליכי הערעור ובית המשפט אכן נתן צו שכזה.

ט

באם תוגש מטעם התובע בקשה לעיכוב ביצוע עד תום הליכי הערער, למי יש להפנות את הבקשה האם לארכעה הראשונה שהוציאה את פסק הדין (קרי לבית דין אזורי לעבודה) או לבית הדין הארצי בו הוגש הערעור? ובנוסף האם ניתן לפנות -במקום לבית הדין לעבודה -למפקח על הביטוח ולבקש ממנו אישור כי אין לפנות לקרן ויש להמתין לתוצאות הערעור. . תודה רבה על העזרה