ללא

קביעות המפקח על הביטוח האם תחליף לבקשה לעיכוב ביצוע

האם פנייה למפקח על הביטוח וקביעותיו יכולות לייתר בקשה לעיכוב ביצוע פסק דין. בפסק דין נקבע: א) כי לא חלה התיישנות על בקשת התובע לפנסיית נכות. ב) כי הסמכות לקבוע את הזכאות לק. נכות נתונה בידי הקרן (היא הנתבעת) וכי לא ניתן לדון בעניין הזכאות טרם עניין זה לובן ע"י הקרן. על סעיף ב' בפסק הוגש ערעור מטעם התובע לפיו יש לשלול את סמכות קרן הפנסיה להחליט בדבר זכאות התובע לק. נכות, מאחר וזו פעלה במרמה ובמעילה בתפקידה. שאלתי היא: מאחר וערעור עלול לקחת שנים: א) האם על מנת להימנע מפנייה לקרן לצורך קביעת הזכאות מבלי לקחת סיכון שהקרן תטען בעתיד שוב להתיישנות וכו'...יש צורך להגיש בקשה לעיכוב ביצוע על פסק הדין ? ב) האם ניתן שלא לפנות לארכעות ובמקום זאת לפנות למפקח על הביטוח על מנת שיאשר שכל עוד הליכי הערעור לא הסתיימו אין חובת פנייה לקרן . והאם קביעה מעין זו של המפקח על הביטוח יכולה ליייתר צורך בבקשת עיכוב ביצוע פסק דין? תודה על העזרה

עמיקם חרל"פ, עו"ד

שאלתך לא ברורה לי, הגשת בקשה למפקח על הביטוח אינה עוצרת את מניין ההתיישנות. הגשת תביעה לביהמ"ש או לביה"ד עוצרת את מניין ההתיישנות.