אבי

שיקום מקצועי (סטודנט) מהביטוח הלאומי

שלום, עקב נכות אנ מקבל "שיקום מצועי" מהביטוח הלאומי. מס' שאלות: 1. אם אחזיק רכב זה יהיה עשוי לפגוע בזכויותי/בסכום שאקבל לשיקום מקצועי? (לרוב זה מה שקורה במלגות אחרות) 2. אני לקראת חתונה. האם משכורת הבן זוג(באיזה גובה שתהיה) עלולה לפגוע בזכויותי/בסכום שאקבל לשיקום מקצועי? 3.בשנה השלישית ללימודי אלמד ככל הניראה הרבה פחות מ-20 שעות שבועיות. האם זה עלול להיות בעייתי מבחינת הזכות שלי לשיקום מקצועי?(אציין שזוהי תכנית הלימודים באוניברסיטה) תודה רבה.

עו"ד עמיקם חרל"פ

בעניין השאלה הראשונה אין משמעות אם אתה מחזיק רכב. לגבי השאלה השנייה והשלישית לא ניתן לענות עליהן בצורה מדויקת מכיוון שחסרים מספר נתונים רלוונטיים. הייתי ממליץ לך לפנות בשאלות אלו לפקידי השיקום