תרצה

אמא שלי זקוקה לעובד זר 24/7

ביטוח לאומי נותן לאימי רק 9.25 שעות של מטפלת במקום עובד זר 24/7 מה אני צריכה לעשות בשביל אמא?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דותן לינדנברג

גמלת הסיעוד הנמוכה ביותר הינה בדרגה א' והינה בשיעור של 9.75 שעות שבועיות (ולא 9.25, כפי שציינה השואלת). באם רוצה לערער על החלטת פקיד התביעות לגבי מידת תלותו בזולת בפעולות היומיום והצורך בהשגחה, יכול להגיש ערר לוועדה לעררים במל"ל במחוז אליו הוא שייך. כמובן שלצורך הגשת הערר, יש להמציא מסמכים רפואיים רלוונטיים מרופאי קופ"ח (בעיקר כל מה שקשור לגריאטריה) בכדי שפקיד התביעות ישנה את דעתו ויבצע בדיקה נוספת של התובעת ע"י אחות מטעם המל"ל. אך גם בדרגה א' ניתן להעסיק מטפל צמוד 24/7. כמו כן, מי שמעסיק מטפל צמוד, רשאי לקבל גמלה בכסף לצורך העסקה ישירה של המטפל. הסכום המשולם ע"י המל"ל הוא, כמובן, בהתאם לשיעור דרגת הסיעוד (א'/ ב'/ ג').