אזרחות רומנית - פורום דרכון / אזרחות רומנית

שאלה חדשה
  • דנה

    נשלח ע"ידנה 22:24, 12 בינואר 2014

    שלום אמא של בן זוגי ילידת רומניה ובגיל 7 לערך עלתה לארץ עם משפחתה בשנת 1956 או 1957. האם בנה יכול להוציא אזרחות או שהיא צריכה להוציא קודם או במקביל ואם בכלל? מה התהליך, אם אלו מסמכים צריכים להגיע לביקור הראשון בשגרירות? דבר נוסף, האם אני יכולה גם להגיש בקשה לאזרחות בתור בת הזוג? האם "הסכם חיים משותפים" חתום ע"י עו"ד שווה ערך מבחינתם לתעודת נישואין? והאם הבן ואני צריכים להגיש בקשה יחד או שקודם הוא צריך לקבל את האזרחות ורק אח"כ אני? תודה רבה!

    השב
  • מנהל הפורום:עו"ד חיים ינאי (ינקולוביץ)

    חיים ינאי עו"ד,מנהל הפורום

    12:10, 16 בינואר 2014

    היא צריכה להוציא קודם אזרחות.
    לפי השנה שהגיעה לישראל, אזרחותה נשללה ממנה והיא צריכה לנקוט בהליך מחדש של האזרחות.
    יש לקבל ראשית תעודת לידה מרומניה . בת הזוג לא זכאית לאזרחות.
    כל צאצא בתורו צריך להגיש בקשה לקבל אזרחות ורק לאחר מכן הצאצא הבא בתור.
    יש צורך בידיעת השפה הרומנית.

    תגובה
מנהל הפורום:עו"ד חיים ינאי (ינקולוביץ)

מנהל הפורום: עו"ד חיים ינאי (ינקולוביץ)

משרדו של עו"ד ינאי קיים משנת 1966 ונותן שירותים משפטיים שונים בישראל והחל מ-1996 גם ברומניה. עו"ד ינ
למידע נוסף

053-9367351 חיוג
הודעה

הפורום מיועד לכל המתעניין בקבלת אזרחות ודרכון רומני, ענייני החזרת רכוש או פיצוי תמורתו ופנסיות מרומניה בגין העבודה ורדיפות, עסקים ברומניה, טיפול בענייני רישומים של מעמד אישי ברומניה, טיפול בתאונות דרכים לאזרחים ישראליים ברומניה, מתן חוות דעת לבתי משפט בישראל לגבי החלת חוקים רומנים, תרגום מסמכים ואישורים נוטריונים אפוסטיל וכן לכל בעיה אחרת בקשר לרומניה.