טל

העברת אזרחות לדור שני ושלישי

נאמר לי ע"י עו"ד העוסק באזרחות רומנית שייתכן שיהיה שינוי בחוק האזרחות הרומנית בחודש יוני, והיא לא תועבר בצורה אוטומטית לדור הילדים והנכדים ואולי אף תבוטל. האם זה נכון או ידוע לך משהו על כך?

חיים ינאי עו"ד

מרומניה נשמעות הטענות כי ישראל איננה נוהגת בהדדיות כלפי ילדים של רומנים שנולדים בישראל ולא מעניקה להם אזרחות, כפי שרומניה מעניקה אזרחות לילדים בישראל שהוריהם נולדו ברומניה. לכן יש הצעות לתקן את חוק האזרחות באופן המתואר במכתבך.

ניר

מה יהיה הדין לגבי כאלה שעדיין לא הוציאו? כלומר בשלבים שלפני השבועה?? תודה