תום

אזרחות רומנית לנכדי יוצאי מולדובה

סבא שלי נולד במולדובה במרץ 1918 אנחנו מנסים להשיב אזרחות רומנית על בסיס הלידה שלו באזור שהיה שייך לרומניה בשנים האלה הבעיה היא שהוא נפטר, וגם אימי נפטרה, ועם האב לא היה קשר מעולם.. ניגשתי לשגרירות מולדובה לנסות לשחזר את המסמכים הרלוונטים אבל הם הצליחו למצוא רק את תעודת הפטירה של סבא (רשום בה גם את תאריך הלידה ומקום הלידה שלו) ואת תעודת הנישואים של הוריי (שניהם נולדו גם במולדובה והתחתנו במולדובה - אמנם אחרי 1940) יש לי גם את תעודת הלידה שלי (גם נולדתי במולדובה) האם יש אפשרות לעשות משהו עם המידע הזה? בתעודת הפטירה של סבא רשום תאריך הלידה ומקום הלידה, אבל תעודת הלידה שלו לא נמצאה תעודת הפטירה היא מסמך רשמי של שגרירות מולדובה רשום בה שסבא נולד במולדובה (עם תאריך הלידה) ושהוא נפטר במולדובה (עם תאריך פטירה) השאלה אם הנתונים האלה יכולים להיות מספיקים בשביל להוכיח את לידתו - במקום תעודת לידה? ואם לא - מה אפשרי לעשות מבחינתי בנושא? היות ששגרירות מולדובה לא מצליחה למצוא תעודת לידה האם אפשר לבקש מהרשויות במולדובה להוציא תעודת לידה חדשה על בסיס תעודת הפטירה? אם כן מה הפרוצדורה? תודה.

חיים ינאי עו"ד

הבעיה שלך לא פשוטה. בתאריך לידתו של סבא מולדובה לא הייתה חלק מרומניה הריבונות לרומניה עברה רק ב-1/12/1918 . לכן צריך להוכיח לא רק שהסבא נולד שם אלא שבהמשך הוא קיבל את האזרחות. לא נראה לי כי שגרירות רומניה יכולה לטפל בנושא זה וצריך לפנות לאנשים שמתמחים בעניינים אלה ושיש להם נציגים ו/או עובדים ברפובליקה מולדובה לעשות חיפוש פרטני. אם הם יצליחו במשימה תוכלו לבקש אזרחות.

תום

תודה רבה על התגובה האם ניתן לעשות את התהליך איתך? אם לא - האם תוכל להפנות לגורמים כאלו? תודה