Dikla Mordechay

הוצאת דרכון לנינים של אזרח רומני

שלום, לאחרונה בני הדודים של בעלי הוציאו דרכון רומני, סבא שלו נולד ברומניה, האם גם ילדי בני ה7 חודשים ושנתיים וחצי יוכלו להוציא דרכון רומני אם אביהם יוציא? אם כן, האם הם יצטרכו גם לגשת לקונסוליה בשלב כלשהו? תודה על העזרה !

חיים ינאי עו"ד

שלום רב, אם אבא של הילדים קיבל אזרחות רומנית הילדים שלו זכאים לבקש גם הם את האזרחות. אני מבין כי הם קטינים ולכן היה על האבא שלהם בעת בקשת האזרחות עבורו לבקש גם אזרחות עבור ילדיו הקטינים אם לא עשה כך הם לא יוכלו לבקש את האזרחות אלא רק בהגיעם לגיל 18 .