Michael

סדר קבלת האזרחות רומנית?

יצא לי לדבר עם כמה אנשים שמעונינים לבקש אזרחות רומנית והם מספרים שפנו לאיזה עורך דין והוא אמר כי קודם סבתא צריכה לקבל אזרחות (שנתים והיא לא זקוקה לאזרחות הזאת), אחר כך אמא צריכה לבקש את האזרחות (עוד שניתים וגם היא לא צריכה אותה) ורק אחר כך הנכדה יכולה לבקש את האזרחות. ולעניות דעתי ולפי מיטב הבנתי בחוק האזרחות (21/1991 ) אין שום זכר לקדימות הזאת והנכדה יכולה לחתוך וישר להגיש בקשה רק לעצמה. שאלתי היא האם מדובר פה בתרגיל שיווקי לספיגת הכנסה כספית מירבית משוק הנתון או שיש אסמכתא חוקתית/משפטית סמויה אמיתית לסדר קדימות הזה (אם כן, מהי)?

חיים ינאי עו"ד

שלום רב, לגבי מי ששללו לו את האזרחות הוא זכאי וגם צאצאיו עד דרגה שניה לבקש אזרחות רומנית. אך על מנת לבצע זאת צריך להוכיח שכל אחד בתורו זכאי להיות אזרח רומני ולשם כך יש להכין תיק מסמכים לזכאות עבור כל אחד גם אם בפועל רק הנכד מבקש את האזרחות ולבקשתו מצרפים גם את מסמכי הזכאות של אביך או סבו לפי העניין.