אמיר

חידוש דרכון רומני לאור נושאים שקראתי בפורום

שלום רב, אנו בני משפחה שתוקף הדרכון הרומני שלנו פג בחודש הבא, לאחר 5 שנים. בשביל להוציא את הדרכון (בפעם הראשונה) לפני 5 שנים היינו צריכים להגיע למגדל פז בשעה 6 בבוקר לשמור מקום. מקריאה בפורום אני רואה שאנשים קבעו תור לעוד חצי שנה / שנה. האם ההליך השתנה? האם אין להגיע יותר למגדל פז בשעות הקבלה אלא יש לקבוע תור? אם כן, כיצד קובעים תור? בנוסף קראתי שיש הליך של השבעה וידיעת השפה הרומנית, האם הוא חל גם על כאלו שמחדשים דרכון? תודה רבה

חיים ינאי עו"ד

שלום רב, ההשבעה לא חלה על מי שמבקש להאריך או להוציא דרכון חדש. נכון שבוטל הנוהג לקבוע תור ולכאורה אתה יכול להגיע מתי שאתה רוצה, אך שום דבר לא מבטיח כי יטפלו בך באותו יום. תלוי בנסיבות שקורות מידי יום.

אמיר

תודה רבה!