אריאל

זכאות לאזרחות רומנית ע"פ סבתא

שלום, סבתא שלי נולדה בשנת 1926 במרמרוש שבטרנסילבניה. ידוע לי שלאחר שנת 1918 האיזור היה שייך לרומניה. בתקופת השואה היא הייתה באושוויץ ולאחר מכן עלתה לישראל. סבתא שלי נפטרה בשנת 1986. האם אני זכאי לאזרחות רומנית? ידוע לי שאצטרך להשיג את תעודות הלידה. אך האם על פי ה"נתונים היבשים" שלמעלה יש סיכוי? כדי שאדע אם יש טעם לנסות בכלל... והאם אתה מספק שירות כזה של איתור תעודת לידה?

חיים ינאי עו"ד

יש סיכוי לקבלת האזרחות. הרומנים לא נותנים תעודות לידה לאלה שנפטרו אבל נותנים אישור ללידה שזה מספיק. כמו כן עלייך להצטייד במסמכים המוכיחים שאתה הנכד שלה (מתורגמים ומאושרים נוטריונית + אפוסטיל) אחרת הם לא יתנו.