טובה

אזרחות רומנית ,דרכון רומני וחידושו

שלום רב, אני ילידת רומניה ויודעת לדבר רומנית. אני מעוניינת לעשות אזרחות רומנית דרכי גם לבן שלי . השאלה היא : מרגע שהבן קיבל אזרחות ודרכון בפעם הראשונה, אחרי כמה הוא יצטרך לחדש את הדרכון בשנית? הבן שלי לא יודעת לדבר רומנית. השאלה שנשאל היא: האם ידרשו ממנו לדעת לדבר רומנית על מנת לקבל דרכון בפעם השנייה? תודה, טובה

חיים ינאי עו"ד

שלום רב, הדרכון הראשון תקף ל-5 שנים. לאחר מכן צריך להוציא דרכון חדש. בהזדמנות זו הם בודקים את כל ההליכים הקודמים ואם מוצאים משהו לא בסדר הם דוחים את הבקשה. לפי החוק הקיים כעת הבן אינו חייב לדעת רומנית.