מוני

קבלת מספר זהות CNP באמצעות הקונסוליה

היום הגעתי לקונסול להגיש בקשה להמרת תעודות לידה ,נישואין וקבלת CNP והוא אמר לי שקודם עליי לבקש ברומניה ת.לידה ,נישואין ותמצית רישום על סמך המסמכים הישראליים ואז אוכל לבקש בקונסוליה את ה CNP. אחי שיש לו דרכון עשה הכל לבד באמצעות הקונסוליה בארץ. האם החוק הרומני מתיר לו לפעול כך ? למעשה הוא מונע ממני לשלוח לטיפול באמצעות הקונסוליה וההוצאות בהתאם. תודה.

חיים ינאי עו"ד

לא הבנתי מה אתה שואל, אחיך עשה את פעולות הרישום לבד או דרך הקונסוליה? גם אתה יכול לעשות את פעולות הרישום לבד ע"י משרד עו"ד שמתמחה בכך ויש לו נציגות ברומניה או אתה יכול לעשות את רישום הפרטים האישיים וקבלת תעודת לידה רומנית דרך הקונסוליה.

מוני

הקונסול לא מוכן שאגיש מסמכים בקונסוליה לקבלת מספר זהות. ואני שואל האם החוק הרומני השתנה ומתיר לו לסרב. נ.ב. יש לי אישור אזרחות. תודה

עו"ד חיים ינאי

החוק לא השתנה. לצערי אני שומע תלונות רבות על התנהגות הקונסולים, שמסרבים לבקשות לדרכונים ודורשים מסמכים נוספים או אישורים שאין בהם צורך. האנשים מתלוננים על מחדלים או פעולות אלה אצל שר החוץ הרומני שמינה את הקונסולים. הכתובת היא Ministerul Afacerilor Exterme Aleea Alexandru nr 24 Bucuresti sect. 1 ROMANIA יש לכתוב באנגלית או ברומנית ולשלוח העתק התלונה לשגרירות רומניה בישראל ברחוב אדם הכהן 24 תל אביב שלח לי גם העתק של התלונה