נעמה

קבלת אזרחות רומנית על פי הסב

שלום רב, סבי ז"ל נולד ברומניה בשנת 1914 ועלה לארץ ב1939. יש לי צילום של תעודת הלידה אך איני יודעת אם וויתר על אזרחותו שעלה ארצה. האם על פי הקרטריונים אני זכאית לאזרחות?

חיים ינאי עו"ד

ב-1914 רומניה לא קמה עדיין כמדינה עצמאית ולכן לידתו בתאריך זה לא מקנה לו את האזרחות.אבל אם מוכיחים כי המשיך לגור ברומניה לאחר 1/12/1918 יש להניח כי קיבל אזרחות לא מכח הלידה אלא מכח חוק האזרחות שחוקק לאחר 1918 . ב-1939 חוקק חוק שמי שעוזב את רומניה ולא חוזר אליה תוך 6 חודשים מאבד באופן אוטומטי את אזרחותו ללא קשר לרצונו. לפיכך סבך איבד את האזרחות לפי חוק חדש ברומניה הוא יכול לבקש אזרחות POST MORTEM ואז צאצאיו יכולים להינות מהזכות לבקש גם הם אזרחות.