zap group mishpati logo
undefined-undefined

עו"ד גסטפרוינד אסף

20 שנות ניסיון

  • שיבת ציון 21, חיפה
  • מקרקעין ונדל"ן,
  • עברית
משרד עורכי דין אסף גסטפרוינד הוא משרד ותיק ועתיר ניסיון המתמחה בנדל"ן. המשרד מטפל בתחום הנדל"ן על כל ההיבטים הרלוונטיים. בראש המשרד עומד עו"ד ושמאי המקרקעין אסף גסטפרוינד, המשמש גם כחבר ועדת ערר מס רכוש במחוז תל אביב, מרצה בנושאי נדל"ן ובעל הבנה עמוקה של הענף.
ZAP משפטי

עורכי דין? הצטרפו עכשיו!

ZAP משפטי
שם*
אימייל*
טלפון*

אודות המשרד

משרד עורכי דין אסף גסטפרוינד הוא משרד ותיק ועתיר ניסיון המתמחה בנדל"ן. המשרד מטפל בתחום הנדל"ן על כל ההיבטים הרלוונטיים. בראש המשרד עומד עו"ד ושמאי המקרקעין אסף גסטפרוינד, המשמש גם כחבר ועדת ערר מס רכוש במחוז תל אביב, מרצה בנושאי נדל"ן ובעל הבנה עמוקה של הענף.

שירות במס' שפות (1+)
אפשרות לפגישת וידיאו

    יצירת קשר

    תחומי עיסוק

    • שמאות מקרקעין
    • מקרקעין ונדל"ן
    • תכנון ובניה / רישוי בניה
    • חוזי שכירות
    • תביעת ליקויי בניה
    • תמ"א 38
    • מיסוי מקרקעין

    כתבות מאת עו"ד גסטפרוינד אסף

    וידאו מאת עו"ד גסטפרוינד אסף

    חוו"ד מומחה המוגשת לבהמ"ש בתחום שמאות מקרקעין?

    חוו"ד מומחה המוגשת לבהמ"ש בתחום שמאות מקרקעין?

    מהי חשיבות בדיקת שמאי מקרקעין לפני רכישת נכס?

    מהי חשיבות בדיקת שמאי מקרקעין לפני רכישת נכס?

    שאלות מפורומים

    מנהל מקרקעי ישראל

    מגורים בקארוואן (נגרר או וואן)/ מבנה ארעי / קראווילה /

    כידוע חניוני הלילה של ר. טבע גנים הם האלטרנטיבה החוקית היחידה למי שרוצה לגור בקארוואן....יש חוקים ותקנות "בלי סוף" (76 / 69 ) והמסר הוא שאין "רשות לחיות" בקארוואן בעצם...מה צריך לעשות כדי לגור בלי בעיות ? האם ניתן בכלל ?

    1
    ניב | 06.01.19
    מנהל מקרקעי ישראל

    בירור לגבי העברת זכייה לאדם אחר

    שלום, ברצוני להירשם למכרז על קרקעות, אך איני בטוח שבמידה ואזכה יהיה לי את הסכום לשלם על הקרקע. למרות זאת, שמעתי שיש אנשים שנרשמים, ובמידה והם זוכים-הם מוכרים את הקרקע לאדם אחר שמביא להם את הכסף, הם קונים את הקרקע עם הכסף ואחרי סגירת כל הקצוות עם הרשות-הם עושים העברת בעלות לאותו אדם.. רציתי לדעת בבקשה כמה השיטה הזאת כשרה לפי החוק והאם היא אפשרית, כלומר האם הרשות תתעניין בכלל מאיפה מגיע הכסף לקניית הקרקע, והאם היא תפסול זזוכים שפעלו כך. תודה מראש..

    1
    רפאל | 26.12.18
    מנהל מקרקעי ישראל

    5 דונמים בפרדס בחיסכון

    שלום- לאחרונה נפטרו הורי ואנו 3 אחים ירשנו את 5 הדונמים שהורי היו חוכרים 49 שנים. כיום רמ"י מבקש לתת פיצוי ולפתע הופיע אדם עם מסמך בו אמי כתבה לו בכתב יד שהיא מכרה לו את 5 הדונמים בפרדס והוא העביר לה 100 אלף שח בעבור זאת. אין דמי הסכמה ואין רישום במינהל והשאלה- 1- הוא תבע את שלשתינו היורשים לקבל את זכויות 5 הדונמים. האם יש לו סיכוי ללא רישום מסודר וללא תשלום דמי הסכמה. הדבר נחתם על ידי אמי 3 שנים לפני פטירתה. מה הסיכוי שלו לכך ? בברכה זוהר

    3
    זוהר | 15.12.18
    מנהל מקרקעי ישראל

    מה עושים אחרי שמקבלים הסכם פיתוח ?

    שלום, בשעה טובה קיבלנו הסכם פיתוח חתום מהמנהל למגרש בהרחבה בקו עימות - 0% השאלה שלי ... מה עושים כעת ? האם יש מס רכישה לתשלום או מיסים נוספים לתשלום ? תודה נ

    1
    אופיר | 10.12.18
    מנהל מקרקעי ישראל

    תיקון גג רעפים בקומה העליונה אני מתחת לגג הרעפים על מי היא חלה? שילמתי מכספי 2000 שקל לתיקון רעפים לחברת רעפים בשם הרשנבוים גגות האם כל הדיירים צריכים

    היו לי כמה רעפים שבורים שבגשם האחרון הייתי צריכה לשבת בבית עם מטריה קראתי לחברה לתיקון גגות רעפים בשם הרשנבוים ושילמתי 2000 שקלים לא היה לי ממי לדרוש את כספי התיקון אין לנו ועד בבית הועד התפטרה מתפקידה וכתבתי על לוח בכניסה לבית למי אני צריכה לשלם דמי ועד בית לא קיבלתי תשובה מקווה לקבל תשובה תודה למפרע

    1
    אריאלה גורדין | 29.11.18
    מנהל מקרקעי ישראל

    בניה בלתי חוקית בחצר בית הראה 120 רמת גן כניסה ב

    הדייר מקומת קרקע דירה 2 כניסה ב' בנה בחצר משותפת של כל הדיירים כניסה פרטית שתופסת חלק מקרקע חצר הבית המשותף - תפסו בעלות על החצר יש שם מבנה שהיה מיועד לחדרי אשפה סגרו את זה ועשו מחסן עבור צרכיהם הפרטיים - נעלו את המבנה הזה סגרו עם שער כניסה לחצר עם שער שכביכול צריך את רשותם להיכנס לחצר המשותפת מרימים את קולם ברגע שנכנסים לחצר כאילו החצר הייתה רכושם הפרטי חצר הבית שייכת לכל הדיירים בבית הזה ולא נעים ולא נוח ולא מקובל שהשטח הזה יעבור למצב רוחם של הדיירים האלה יש להם כניסה דרך חדר המדרגות שזוהי הכניסה המורשית שלהם הם נעלו את הכניסה הזאת ומתנהלים מהכניסה הנפרדת שבנו על שטח משותף לכל הדיירים וזה לא חוקי שדייר הבית לא יכול לעבור חופשי לחצר הבית.

    1
    אריאלה גורדין | 29.11.18
    מנהל מקרקעי ישראל

    הארכת הסכם פיתוח מול המינהל

    היי, קניתי לפני שנתיים שטח אדמה באזור במרכז וההסכם פיתוח היה לעוד שנתיים ,כיום מתברר לי כי זאת כבר הארכה שנייה שהיה למוכר. אני לא התחלתי לבנות מכיוון שהחנייה לבית הוגדרה ע"י התב"ע הפוכה לעומת כל הוילות ברחוב ובעת המכירה שהוצאתי דף מידע על המגרש דבר זה לא צויין כלל אלא רק בתחילת התהליך של פתיחת תיק להגשת תוכניות(יש לציין כי אם ידעתי שהבית חייב להיות עם חנייה אחורית לא הייתי רוכש את המגרש או דורש הפחתה משמעותית מהמחיר ששילמתי). לאחר תקופה של כמעט שנה לבקשתי שינו את התב"ע והחנייה של הבית עברה לצד השני. יש לציין כי לא יכולתי להגיש תוכניות עד לאישור השינוי, כיוון שזה משנה את כל התכנון של הבית . ההסכם פיתוח אמור להסתיים ב-1.1.2019 והתבקשתי להוציא למינהל מכתב הסבר למה לא בניתי עד כה כדי לקבל הארכה . עדיין לא החזירו תשובה סופית אך משיחה שלי עם מי שעוסקת בתיק נאמר לי כי בכל מקרה שכדי לקבל הארכה אני חייה לשלם קנס. על פי מה שקראתי באינטרנט קנס זה אמור להיות כמה עשרות אלפי שקלים . שאלתי: האם ניתן איכשהו להפחית את הקנס או לבטלו? כעת התוכניות נמצאות אצלם לאישור ואינם מוכנים לשחרר את האישור ללא הארכת הסכם הפיתוח.

    2
    lir | 18.11.18
    מנהל מקרקעי ישראל

    הקטנת גודל חלקה לאחר רכישה

    שלום, רכשנו מהמינהל קרקע לבנייה בגודל של 507 מר, ולאחר הרכישה מהמינהל, בוצעה מדידה נוספת שהקטינה את החלקה ל 501 מר. האם ניתן לבקש פיצוי על ההפרש שנלקח. מדובר בקרקע בהרחבה במושב

    1
    אלי | 06.11.18
    מנהל מקרקעי ישראל

    לאחר כמה זמן מותר לבנות?

    קניתי מגרש דו משפחתי מהמנהל לפני 3 שנים ביחד עם שותף. השותף בנה בית והשטח שלי שצמוד אליו נשאר ריק(מטעמים כספים לא בניתי עדיין) האם המנהל יכול לדרוש ממני לבנות? האם אני צריך לשלם מיסים כלשהם? והאם זה שהשותף בנה פטר אותי?

    2
    אבנר | 04.11.18
    מנהל מקרקעי ישראל

    דמי היתר - הרחבה במושב

    נכס בהרחבה במושב בחכירה רשומה בטאבו. על-פי חוזה החכירה המהוון שולמו זכויות עד 140 מ"ר. אם אני רוצה לבנות, נניח, 20 מ"ר מעבר ל-140, האם עליי לשלם דמי היתר עבור 20 מ"ר נוספים, או המינהל ידרוש ממני לשלם דמי היתר עבור מלוא זכויות הבנייה האפשריות לפי התב"ע הרלוונטית (נניח, עד 220 מ"ר, כלומר, דמי היתר עבור 80 מ"ר)?

    1
    א.ג. | 25.09.18
    מנהל מקרקעי ישראל

    ברצוני להניח קראווילה בשטח פרטי למגורים

    אילו אישורים צריך מהמועצה קיבלתי היתר בנייה וכרגע אין כסף לבנות רוצה לגור בשטח שלי מדובר במועצה

    1
    סיון | 23.09.18
    מנהל מקרקעי ישראל

    הצבת מבנה מגורים על עצים או לפילופין תלייה על עמודים מרוחקים זה מזה

    שלום רב..האם מותר לרכוש קרקע חקלאית ולשתול עצים בכדי בהמשך להציב עלהם סוג של מבנה בלי להרוס את העצים? רי זה עדיין עצים וזה עונה לשימוש מותר בקרקע חקלעית? ולחילופין אם ניתן בלי להציב בית לתלות אותו על חוטי ברזל כך שלא יענה על קרטריונים של מבנה בכך שלא ישאן על קרקע?

    1
    אלכס | 18.09.18
    מנהל מקרקעי ישראל

    דמי היוון לבית מושב בהשוואה לבית בעיר

    שלום רב, אנחנו מעוניינים לרכוש בית במושב ורצינו לדעת כמה יכול לעלות דמי היוון במושב. האם זה סדר גודל של בית בעיר? או גדול במאות אחוזים? מנהל מקרקעי ישראל אינו נותן אומדן רק אם בעל הזכויות מגיש בקשה ומתחיל בתהליך. בעל הנכס מבחינתו מעדיף לשלם דמי הסכמה (הנכס לא מהוון) ולא דמי היוון כי יש לו הנחה משמעותית. אנחנו לא רוצים לפתוח בתהליך של דמי היוון אם לא נדע מה סדר גודל של דמי היוון. נשמח לקבל הערכה כללית האם דמי היוון במושב זהה לבית בעיר? האם דמי היוון מחושבים לפי גודל הבית או גודל המגרש? האם דמי היוון במושב יכול להגיע למאות אלפי שקלים? אם דמי היוון יכול להגיע למאות אלפי שקלים איך זה משתווה מול דמי חכירה שנתיים על סך חמש מאות שקלים שמשלם כרגע בעל הנכס כפול 49 שנה זה בערך 25,000 שקלים? שזה לא פרופורציונלי מול דמי ההיוון? נודה מאוד לתשובתך.

    1
    אביתר דהרי | 08.09.18
    מנהל מקרקעי ישראל

    קניית קרקע במושע מבעלות פרטית

    אני מעוניין לרכוש יחידת קרקע חקלאית המיועדת לבניה רוויה (קרקע צהובה) מחברה מסוימת. החברה רכשה מבעלי הקרקע שטח מסוים ומוכרת לפי יחידות של 20 מ״ר. בנסח הטאבו שהוצג לי על רישום של רוכשים שביצעו את העיסקה ראיתי שהבעלים הרשומים הם בעלי הקרקע ולא החברה. לדבריהם הבעלים הקודמים עדיין מופיעים כבעלי הקרקע מכיוון שעדיין לא שילמו מס שבח. האם זה תקין ומקובל? תודה

    1
    אבישי | 22.08.18
    מנהל מקרקעי ישראל

    זכייה במכרז של רשות מקרקעי ישראל

    זכיתי במכרז על קרקע לבניית בית צמוד קרקע. המגרש הינו להשקעה ואני שוקלת למכור את המגרש בהקדם. האם כדאי לערב עו"ד ולשכור את שרותיו כבר משלב זה או רק סביב מכירת המגרש? האם עדיף להצטייד בעו"ד מתאים גם בהתנהלות מול המינהל?

    1
    חגית שיר | 06.08.18
    מנהל מקרקעי ישראל

    שכן בקומת הקרקע גידר את השטח שמול דירתו בחומת בלוקים וריצף את המשטח.השטח בחזית הבית.

    האם הוא היה הייב לרשיון העירייה ? האם זו לא גזלת שטח מהדיירים?

    1
    אהרון דור | 17.07.18
    מנהל מקרקעי ישראל

    דמי היוון לבית במושב

    שלום, אני מעוניינת לקנות בית בהרחבה של מושב בעמק חפר. הבית הוון רק ל 107 מטר וזה גם שטחו. אהיה מעוניינת להרחיב אותו בעוד כ 30 מטר. בכל בירור שעשיתי נאמר לי משהו אחר לגבי דמי ההיוון. האם ניתן לשלם דמי היוון לפי מטרים או שאצטרך להשלים את ההיוון למלוא זכויות הבניה במגרש? האם ישנם תשלומים נוספים שעלי לקחת בחשבון פרט לעלות למטר? (נאמר לי שכ 4000 ש"ח למטר). תודה

    1
    רותי | 11.07.18
    מנהל מקרקעי ישראל

    חיזוק הבנין ובניית ממ"ד ל24 דיירים.

    ישנה תמיכה של 75% מהדיירים.ואין אפשרות להליכה במסלול הרגיל של תמ"א 38,כי זהו בנין בן 6 קומות והגג נוצל לפני עשרות שנים לטובת דיירי הקומה ה6. מדובר על מימון עצמי של הדיירים.האם ניתן להכריח את כולם? האם ישנה אפשרות להעזר בגופים ממלכתיים או עירוניים?

    1
    יחיאל | 09.07.18
    מנהל מקרקעי ישראל

    הרחבה בקיבוץ, קרקע של מינהל. ללא מחרז.

    האם חבר אגודה מוניציפאלית שמאחדת קיבוץ והרחבה קהילתית, שבזמנו (לפני כ 12 שנה) רכש מגרש ממנהל ללא מחרז רשאי כיום לגשת להגרלת מגרשים של אותה אגודה? שעדין אין מחרז על אותם מגרשים.

    1
    יורי | 02.07.18
    מנהל מקרקעי ישראל

    רכישת קרקע בהרחבה במושב

    בעל משק חקלאי רוכש מגרש בהרחבה ביד שניה ניתן?

    1
    אבנר | 02.07.18
    מנהל מקרקעי ישראל

    בית על גלגלים בשטח פרטי

    רכשתי שטח לבניה ואני רוצה להניח עליו מבנה על גלגלים עד לתחילת הבניה על מנת לחסוך את עלויות השכירות שלי. האם הדבר חוקי?

    1
    מעין | 26.06.18
    מנהל מקרקעי ישראל

    פער לא ברור בין מה שכתוב במנהל לכתוב בעיריה

    שלום, כשרצינו לקבל אישור ליחפוץ חסר לנו אישור מרמ"י. הסתבר שעלינו לשלם כ 30 אלף ש' על הגדלת זכות של 3 מ"ר, כשברשות מ"י כתוב שמדובר בהגדלה של 13 מ"ר. בגרמושקא הכי ישנה שיש בארכיון העיריה אין חתימה של המנהל, והקבלן פשט רגל כך שאין לנו יכולת לברר על הפער. אציין שבחלוקת הזכויות במגרש כולו נראה שהקבלן שילם על המ"ר כפי שתוב בעיריה (בהתאם לכך אנו משלמים את הארנונה כל השנים), רק שהמנהל לא מקבל זאת כהוכחה. אשמח לעיצה מה ניתן לעשות

    2
    ניצה | 20.06.18
    מנהל מקרקעי ישראל

    פגיעה ברכוש בית משותף

    ועד הבית החליט לתלות פחים בכל החניון. תלו לי פח על עמוד צמוד לרכב שלי. ביום הראשון שהפח נתלה זרקו לתוכו נורה שנשברה לרסיסים וכל הרצפה הייתה מלאה ברסיסים. יש לי 2 תינוקות מתחת לגיל 3 וכשביקשתי להזיז את הפח לאחד מ70000000 העמודים האחרים בבניין נעניתי בשלילה. בריאות ילדיי נמצאת בראש מעיני, זכוכיות, זבל נופל וגיפה על הרצפה צמוד לרכב שלי לא באה בחשבון. אז הורדתי את הפח בעדינות ושמתי בצד. היום, לאחר שבועיים שוב תלו את הפח. ושוב הורדתי בעדינות ושמתי בצד. כעת הועד בית מאיים עלי בתביעה של השחתת רכוש ציבורי. אציין כי הפח עולה 5 שקלים לכל היותר, קדחו לתוך עמוד כדי לתלות אותו ואנחנו פשוט הברגנו את המסמרים החוצה. כעת ועד הבית המטומטם שלי שפך לי זבל בכל החניה כדי ללמד אותי לקח שבגלל שאין פח יזרקו לי זבל בחניה. וממשיך לאיים עלי בתביעה על השחתת רכוש ציבורי. האם יש דברים בגו? באמת יכול לתבוע אותי עלזה?

    1
    קאטי | 17.06.18
    מנהל מקרקעי ישראל

    נזקים שנגרמו בגלל נזילה בדירה בבית משותף

    הבעיה התגלתה לפני כמעט שנה.דין ודברים נוהל במשך 8 חדשים ללא הגעה לפתרון הבעיה.בעל הבית משתדל מאד לא להתעסק בבעיה שהנכס שלו גורם ומפקיד בידי אדם את הטיפול.הטיפול היה כושל ונסחב במתכוון כדי למכור את הדירה שאינה בשימוש לפני שיתוקן הנזק אצלי ואצלו.אין אפשרות להשתמש בנכס שלי בשל הריח ותוצאות נוספות של הנזילה והריקבון.אני ערבתי את הביטוח של הדבנין שלנו ובשתי הפעמים חוות הדעת היתה לטובתי:הרטיבות היא מהדירה. שליחו של בעל הבית שלח אל הבנין אינטטלטור מטעמו וגם הוא פסק שהנזילה מן הדירה ולא מצינור ביוב שעובר דרך המחסן שלי. היום נבדקה הדירה ושליחו של בעל הבית מיהר לנטוש את הזירה כשראה מהי חוות דעתם של 2 בעלי מקצוע.הוא לא שיתף פעולה וסרב לאפשר להם לבצע בדיקה יסודית,שמסקנותיה יהיו ללא עוררין.נעל את הדירה ועזב בטענה שיש לו דיון בבית משפט.כך היה גם בבקר כשנסיתי לתאם זמן מתאים לביקור הפועלים.גם אז היה לו דיון וכשסיים ענה לי:אני לא עובד אצלם ולי נוח ב13:15 .כי יש לי דיון.הפרשה ארוכה ועגומה והנזקים שנגרמו לנו לא יכולים להכתב כאן ביריעה רחבה כל כך.

    1
    יחיאל חברון | 12.06.18
    מנהל מקרקעי ישראל

    דמי חכירה ופטור לחולה אונקולוגי

    שלום, אבא שלי קנה דירה בשנת 1965 בבת-ים מקבלן . עברו השנים והוא לא עקב אחרי הבטחת הקבלן המוכר, שהוא הקבלן יטפל בהעברת הנכס בטאבו. בנתיים קיבלנו לכתובת הנכס ,דרישת תשלום על שם הקבלן !!! לשתלום דמי חכירה שבלעדיה לא ניתן להעביר את הכנס בטאבו. א. מי חייב בתשלום ? ב. בנתיים לצערי, אבי הפך לחולה אונקולוגי, לשאלתי את המינהל :מדוע נכה או עיוור כן מקבלים פטור אוטומטי מדמי חכירה ברשימת הפטורים שגיבשה הרשות, ואילו חולה סרטן לא מקבל פטור ? לא זכיתי להתייחסות. מהלעשות ? לפנות לשר האוצר שיפעיל סמכותו בעניין? לפנות לעיתונות?

    2
    א.ע.כ | 06.06.18
    מנהל מקרקעי ישראל

    פולש בשטח של בנין משותף

    קבלתי היתר בניה לדירתי ובגלל הפולש בשטח אין באפשרותי לממש את הבניה מה עושים? הפולש רוצה ממני כספים לא הגיוניים על מנת להתפנות ולחזור לאחר מכן באופן לא חוקי כמובן. השטח הוא של בנין משותךף ל 16 דירים.

    2
    סטלה שקד | 22.05.18
    מנהל מקרקעי ישראל

    מכרזי מקרקעין של המינהל

    בימים אלו מפורסם באתר רשות מקרקעי ישראל מכרז לייעוד מסויים. בחוברת המכרז מצורפת התב"ע שמצויין בה שלאחר ניצול של אחוזי בנייה מסויימים תתאפשר בנייה של ייעוד אחר באחוזים שנותרו. הרשות המקומית אומרת באופן חד משמעי שהיא לא תאשר את השלמת האחוזים הנותרים לייעוד הנוסף על אף שהוא מופיע בתב"ע... שאלתי היא: במידה ולא תהיה הסכמה ביני לבין הרשות המקומית על שינוי התב"ע לייעוד אחר האם אוכל לבקש לבטל את הזכייה לאור כך שהרשות מסרבת לעמוד בתנאי התב"ע ולבקש את כספי הערבות בחזרה מהמינהל? אשמח לתשובה בהקדם.. מדובר על מס ימים לסגירת המכרז.

    1
    אלי | 15.05.18
    מנהל מקרקעי ישראל

    הגשת הצעה משותפת למכרז

    שלום רב! אני מתכוון לגשת עם חבר למכרז לרכישת קרקע לבנייה עצמית של דו משפחתי. קיים סכום ערבות עבור המגרש בשלמותו. האם אנחנו יכולים להגיש כל אחד בנפרד ערבות השווה למחצית הסכום הכולל?

    1
    צחי | 08.05.18
    מנהל מקרקעי ישראל

    דייר סורר שמסרב לתקן את הבעייה שגורמת לנזילה מחדר האמבטיה בדירתו לשביל הכניסה לבניין

    מזה זמן רב קיימת נזילה מאותה דירה. הדבר יצר מפגע בטיחותי שכן נפל הטיח וקיים חשש גדול שהתיקרה תקרוס על אחד העוברים והשבים

    1
    רונן ריכטר | 05.05.18

    עורכי דין בתחום