אוהד

הלנת שכר?

שלום רב, רציתי להתייעץ, עבדתי בקו חלוקה עם רכב מסחרי של העבודה וביצעתי תאונה בזמן העבודה ברכב חונה. המנהלת שלי כשהתחלתי לעבוד החתימה אותי על חוזה עבודה שבו כל קנס חנייה וכל תאונה שאבצע במסגרת העבודה אצטרך לשאת במלוא התשלום. ההוצאה על התאונה היתה בסך 3500 ש״ח והמנהלת שלי סירבה להפעיל את הביטוח וטענה שאני אשלם את מלוא הסכום ללא השתתפותה. כרגע עזבתי את מקום העבודה ורציתי לדעת אם היא יכולה לנכות לי את התשלום מהשכר? היא לא שילמה לי משכורת עבור ימי עבודתי. מה ניתן לעשות? אשמח אם תוכל לייעץ לי. בברכה, אוהד.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

מעסיק הנותן לעובד רכב חברה, יוכל לנכות רק את סכום ההשתתפות העצמית משכרו של העובד בגין נזק שגרם העובד לרכב החברה, רק בשני המקרים הבאים: 1. במקרה שהעובד חותם על מסמך לפיו הוא מתיר למעסיק לנכות לו משכרו את סך ההשתתפות העצמית שהמעסיק שילם לחברת הביטוח במקרה ספציפי זה. 2. במקרה בו העובד הוחתם מראש בחוזה העסקתו על התחייבות לשאת בעלות ההשתתפות העצמית במידה ויגרם נזק לרכב, ובאופן שהמעסיק יהיה רשאי לנכות את הסכום משכר עבודתו.