מיי

חישוב דמי הבראה

שלום ,רציתי לשאול לגבי דמי הבראה. במידה ועבדתי במקום עבודה מחודש מאי 2013 ועד חודש אוגוסט 2014 כמה ימי הבראה מגיעים לי ? בהתחשב בכך שלא קבלצי הבראה בחלוקה שהיתה בספטמבר 2013 כיוון שבאותו זמן לא היתי שנת עבודה מלאה. אודה להסבר בנושא

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

דמי הבראה משולמים לעובד בותק של שנה אחת במפעל - 5 ימי הבראה מהשנה השניה ועד השנה השלישית לעבודה במפעל - 6 ימי הבראה מהשנה הרביעית ועד השנה העשירית לעבודה במפעל - 7 ימי הבראה מהשנה האחת עשרה ועד השנה החמש עשרה לעבודה במפעל - 8 ימי הבראה מהשנה השש עשרה ועד השנה התשע עשרה לעבודה במפעל - 9 ימי הבראה מהשנה העשרים ואילך לעבודה במפעל - 10 ימי הבראה לעובדים במשרה חלקית תשולם קצובת הבראה באופן יחסי לחלקיות המשרה. מחשבון לחישוב סכום דמי ההבראה בהתאם לותק שיעור משרה ומקום העבודה נמצא בקישור: http://www.hilan.co.il/calc/ConvalescencePayWizard.aspx עובד לא יידרש להוכיח כי שהה בבית הבראה או השתתף בכל צורת נופש אחרת כתנאי לתשלום דמי הבראה עובד יהיה זכאי לדמי הבראה, רק לאחר שהשלים את שנת עבודתו הראשונה במקום עבודתו. עובד יהיה זכאי גם לחלק היחסי בעבור חלק מהשנה. קצובת ההבראה תשולם באחד מחודשי הקיץ, מחודש יוני ועד חודש ספטמבר אלא אם כן הוסכם או נהוג מועד אחר במקום העבודה. עובד יהיה זכאי לדמי הבראה אף לאחר סיומם של יחסי עובד ומעביד, וזאת לגבי תקופה של עד שנתיים שלפני תום תקופת עבודתו, אם לא קיבל את דמי ההבראה בעבור אותה תקופה במהלך עבודתו במהלך תקופת העבודה ניתן לתבוע דמי הבראה עבור כל תקופת העבודה תשלום בעד קצובת הבראה שניתן לעובד במהלך השנתיים האחרונות לתקופת עבודתו ייזקף לחובת שנות עבודה קודמות ולא לתקופה של השנתיים האחרונות לפני סיום עבודתו. לקביעת תקופת הזכאות לא תובא בחשבון היעדרות בשל חופשה ללא תשלום וכל היעדרות אחרת בה לא מתקיימים יחסי עובד מעביד.