יוסי

מחלת הבת- דחוף

שלום, בעקבות מחלת ביתי הגשתי מכתב התפטרות למעסיק, ביתי חולה בסרטן מסוג לימפומה. כמובן שבמסגרת המחלה הקשה הגשנו טפסים לביטוח לאומי אשר קבעו בוועדה רפואית כי לביתי יש 100% נכות עד לדצמבר 2015 במכתב שהגשתי למעסיק ציינתי כי אני נותן התראה של 14 יום וקיבלתי ממנו מכתב כי משך ההתראה שנתתי היינה שגויה וכי אני צריך לתת חודש (אני עובד במקום העבודה כ-8 שנים) יש לי מס' שאלות בעניין: 1. האם יש הבדל בין מתן הודעה מוקדמת במגזר הפרטי שעומד על 14 יום למול המגזר הציבורי שעומד על 30 יום? במידה ואין הבדל- 2. האם זה בעייתי שציינתי במכתב הראשוני 14 יום? האם אני מחויב לתת 30 יום? או שיש סייג מסוים בחוק עקב המצב הבריאותי הקשה שבו אנו נתונים.. אודה לתשובתכם בהקדם, בברכה,

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

עובד במשכורת זכאי להודעה מוקדמת לפיטורים, ועליו ליתן הודעה מוקדמת להתפטרות בהתאם למפורט להלן: במהלך ששת חודשי עבודתו הראשונים - של יום אחד בשל כל חודש עבודה; במהלך התקופה החל בחודש השביעי לעבודתו עד תום שנת עבודתו הראשונה - של 6 ימים, בתוספת של יומיים וחצי בשל כל חודש עבודה בתקופה האמורה; לאחר שנת עבודתו הראשונה - של חודש ימים.