אלונה

פיטורין פנסיונר

שלום רב, ב 30/7/14 הגעתי לגיל הפנסיה והחלטתי להמשיך לעבוד בהסכמתו של המעביד. לאחר כשבועיים המעביד התקשר אליי ואמר כי ברצונו לפטר אותי הוסיף כי אקבל את כל מה שמגיע לי ושהעסקתי מסתיימת ב 31/8/14. יש לציין כי הכול נעשה בעל - פה ללא מכתב. ב1/9/14 לא יצאתי לעבודה. המעביד התקשר וביקש שארשום מכתב בו אני מציינת שהתפטרתי כי יצאתי לפנסיה. שאלתי היא, האם אני צריכה לרשום מכתב כזה הרי המעביד הוא זה שפיטר אותי ודבר נוסף במקרה וכן ארשום את המכתב האם בכך אני מוותרת על זכאותי לקבל תשלום על הודעה מוקדמת ופיצויי פיטורין? תודה רבה ובכבוד רב.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

לא לרשום מכתב. פסיקה עדכנית של בית הדין לעבודה קובעת שאין לפטר עובד רק משום שהגיע לגיל פרישה. עובד המעוניין לסיים עבודתו בגיל פרישה זכאי לפיצויי פיטורים. עובד המעוניין להמשיך לעבוד רשאי לבחור בכך. חוק שוויון הזדמנויות בעבודה קובע פיצוי בסך של כ-50 אלף ₪ על פיטורים מחמת גיל, דת, מגדר (אפלית נשים), עדה וכדומה. במקרה בו מדובר בשיטה של מעביד המפלה עובדים מחמת גיל, דת, עדה, מגדר וכו' ניתן להגיש נגד המעביד תביעה ייצוגית.