לני

הלנת שכר?

שלום רב אני מועסקת מזה שנה וחודש בניקיון פעם בשבוע, המעסיק שלי פוגע בזכויותי ומלין את שכרי כל חודש.לאחרונה פניתי אליו הכתב כי יתקן את דרכיו ולא-אתפטר כדין מפוטר והגענו להסכם כי משכורתי תעבור לא יאוחר מ9 בכל חודש,וכל זכויותי יכובדו במועד,בחודש שעבר המעסיק העבר את שכרי ב-11לחודש והחודש ב10 לחודש ללא חופשה והבראה המגיעים לי כחוק.טענתו הייתה כי הוא צריך לבדוק את זה( במחלקה המשפטית לדבריו למרות שאת פרוט התשלום מהסתדרות העובדים הגשתי לו שבועיים קודם,האם מותר לו שבועיים זה לא מספיק זמן לבדיקה?האם אי תשלום חופשה והבראה בזמן נחשב להפרת ההסכם בנינו?מה עלי לעשות? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

המועד לתשלום משכורת חודשית הוא ה-1 לכל חודש. עובד ששכרו שולם באיחור מעל 9 ימים (10 בחודש ואילך) זכאי לפיצויי הלנת שכר שהם 20% על השבוע הראשון של האיחור ועוד 10% לכל שבוע נוסף. בפסק דין שניתן בבית הדין הארצי לעבודה, ביום 11.1.2000, נקבע כי כאשר ה-9 לחודש נופל ביום מנוחה, יש לשלם את שכר העבודה לעובדים לפני מועד זה, אחרת יחויב המעסיק בפיצויי הלנה רכיבי שכר שאינם מזכים בפיצויי הלנה פדיון חופשה (לעומת דמי חופשה וחגים שכן מזכים בפיצויי הלנה), תשלום תמורת הודעה מוקדמת לפיטורים (שהעובד לא עבד בפועל בתקופה זו), דמי הבראה, הוצאות נסיעה, תורנות או כוננות, תקופת השעיה.