אלמונית

עובדת לאחר חופשת לידה

יש לי עובדת שנכנסה להריון יצאה לשמירה לאחר ארבע חודשים ילדה חזרה מחופשת לידה לאחר חצי שנה וכעבור שישים יום מאז חזרתה לעבודה מודיעה לי כי היא שוב בהריון . מה אומר החוק לגבי מקרה כזה האם ניתן לפטר אותה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

בנסיבות גם בהריון שני חלים הכללים לגבי עובדת בהריון: מעביד אינו רשאי לפטר עובדת בהיריון העובדת מעל 6 חודשים ללא היתר בכתב ממשרד התמ"ת. על אישור של משרד התמ"ת לפטר עובדת בהיריון ניתן להגיש ערר לבית הדין האיזורי לעבודה. יחד עם זאת מעביד המפטר עובדת בותק קטן מ 6 חודשים אולם סיבת הפיטורים היא ההריון, יש לעובדת עילת תביעה נגד המעביד בטענה כי מדובר באפליה והפיצוי במקרה כזה הוא 50,000 ש"ח ללא הוכחת נזק. מעביד אינו רשאי לפטר עובדת בחופשת לידה עד לאחר 60 יום מסיום חופשת הלידה. על עובדת המפוטרת בהיריון ללא אישור כאמור להגיש תביעה להחזרתה לעבודה ולחילופין לתשלום שכר מלא עד 60 יום לאחר חופשת לידה.