דנה

שינויים בתנאי השכר

שם תוכן הודעה:, אני עובדת במכללה בתור יועצת לימודים כשנה וחצי כמעט. עד לפני חודש עבדתי מול המנכ"ל והשכר עמד על 5000 שח בסיס + עמלות שנקבעו על ידו והשתנו מחודש לחודש . כעת יש מנהל חדש ,מנהל מכירות במחלקה ששינה את המודל שכר לבסיס נמוך יותר של 4500 ₪ +בונוסים גבוהים יותר . כמו כן יש לציין שעד הגעתו של המנהל החדש ביקשתי לחתום על חוזה עבודה והמנכ"ל "התנער" מלהחתים אותי על חוזה עבודה מסודר ורק ברגע שהמנהל החדש הגיע החליטו להוציא לי חוזה עבודה מסודר עם בסיס נמוך יותר שעליי לא מקובל .לא הסכמתי לחתום לבינתיים על חוזה שכזה מחשש שיש בכך אולי פגיעה השכר או הרעת תנאים. שאלתי היא: האם יש לי את הזכות לדרוש לחתום על סעיף של "הגנת שכר" שאומר שבמידה ולא אקבל בונוסים בחודש מסוים תהיה לי הגנת שכר לבסיס הקודם שהרווחתי שהוא 5000 שח? ואם כן אשמח לדעת פרטים על החוק הזה והיכן ניתן להוציא מהאינטרנט חוק שכזה כתוב. אודה לך מאוד לתגובתך

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

במקרה של הרעת תנאים זכאי עובד להתפטר ולקבל את הזכויות כאילו פוטר לרבות פיצוי פיטורים עובד ומעביד רשאים לחתום על כל הסכם כל עוד העובד מקבל זכויות מינימליות לפי חוקי העבודה