רנה

פיצויי פיטורין על עבודה לא קבועה

שלום, עבדתי בשני מקומות שונים כמדריכת מבקרים, משרה עם תלוש אך לפי ביקוש- לעתים עבדתי פעם בחודש, פעמיים או בכלל לא (כלומר היו לא מעט חודשים בהם לא קיבלתי מהם תלוש). כבר תקופה ארוכה שלא קראו לי להדריך באף אחד מהמקומות, וממה שהבנתי ממדריכים אחרים דרך הניהול במקומות השתנתה וכנראה שגם לא יקראו לי יותר. האם אני זכאית לפיצויי פיטורין, או כל פיצוי אחר? כי טכנית לא פיטרו אותי, ותיאורטית יכולים לקרוא לי שוב, אבל בפועל אני לא עובדת שם יותר. אם כן, איך נקבע היקף הפיצויים ואיך אקבל אותם? תודה!

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

לכאורה יש זכאות לפיצוי פיטורים. במקרה בו השכר החודשי השתנה מדי חודש עפ"י מס' ימים/שעות - יש לחשב את "השכר החודשי" לעניין פיצויי הפיטורים עפ"י ממוצע הימים/השעות ב-12 החודשים האחרונים לעבודה, כפול התעריף היומי/השעתי האחרון.