מיכאלה

פיטורין או שמוע לאחר נילואים

אני מעסיקה עובד 7 חודשים מפברואר 2014.עשה מילואים וסיים ב-2 בספטמבר.יוצא לחופשה לשבועיים וחצי ב-30 לספטמבר.האם מותר לפטר אותו טרם נסיעתו או לפחות לתת הודעה מוקדמת ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

עפ"י חוק הודעה מוקדמת מעביד המעוניין לפטר עובד עליו לתת לעובד הודעה מוקדמת בכתב, כזו שתציין את כניסת הפיטורים לתוקף. אם העובד מועסק בתקופת ההודעה המוקדמת על המעביד לשלם לו את כל התנאים הנלווים שהיו לו בתקופת עבודתו, לרבות פנסיה חופשה הבראה וכדומה. לעומת זאת אם המעביד משלם חלף הודעה מוקדמת (העובד מקבל תשלום אך לא מועסק בפועל) העובד אינו זכאי לתנאים הנלווים. כמו כן, מעביד אינו רשאי לחייב את העובד לנצל את ימי החופשה במהלך תקופת ההודעה המוקדמת והעובד זכאי לקבל פדיון ימי חופשה בנוסף לשכרו בתקופת ההודעה המוקדמת או בנוסף לתשלום עבור חלף הודעה מוקדמת.