ליטל

פיטורין לאחר לידה

יש לי כמה שאלות: 1. האם לחישוב פיצויי הפיטורין מתחשבים גם בתקופה בה הייתי בחופשת לידה על הילד הראשון? 2. אם אחרי הלידה אני מודיעה שאני לא חוזרת אני זכאית לפיצויי הפיטורין? 3. אם היו לי משכורות שונות במהלך תקופת ההפקדות לקופה החישוב לפיצויים זה עדיין וותק*משכורת אחרונה ומעביד סופג את ההפרש בגין עלית שכר על הסכומים שהופקדו? (אני לא חתומה על סעיף 14)

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

1. לפי חוק עבודת נשים חופשת הלידה לעובדת בעלת ותק של שנה לפחות היא בת 26 שבועות לפחות ממועד הלידה (העובדת רשאית לקצר למינימום של 14 שבועות) שבו אסור למעביד להעביד את העובדת. עובדת בהריון רשאית להתחיל את חופשת הלידה עד 7 שבועות לפני מועד הלידה המשוער. עובדת בותק פחות משנה חופשת הלידה היא 14 שבועות. תקופת חופשת הלידה מובאת בחשבון לצורך זכויות התלויות בותק אצל המעביד. 2.סעיף 7(א) לחוק פיצויי פיטורים, התשכ"ג-1963, קובע כי עובדת שהתפטרה, תוך 9 חודשים מיום שילדה, על מנת לטפל בילדה, יראו את התפטרותה, לענין חוק זה, כפיטורים. לפיכך, לשם בחינת זכאות העובדת לפיצויים, יש לבחון, בעת ההתפטרות עצמה, האם מדובר בהתפטרות לשם טיפול בילד. זכות זו שמורה גם לאב אם נתקיים בו אחד מאלה: 1. בת זוגו של העובד הועסקה במשך 6 חוד' רצופים לפחות בסמוך לפני יום התפטרותו ; 2. הילד נמצא בהחזקתו הבלעדית מחמת נכות או מחלה של בת זוגו; 3. בת זוגו של העובד הייתה עצמאית במשך שנה רצוף לפחות בסמוך לפני יום הלידה או בסמוך לפני קבלת הילד לאימוץ ולא הפסיקה את עיסוקה לצורך טיפול בילד. 3.במקרה בו השכר החודשי השתנה מדי חודש עפ"י מס' ימים/שעות - יש לחשב את "השכר החודשי" לעניין פיצויי הפיטורים עפ"י ממוצע הימים/השעות ב-12 החודשים האחרונים לעבודה, כפול התעריף היומי/השעתי האחרון.