רחל

ניצול ימי חופשה/מחלה לקראת חופשת לידה

שלום! הנני מתעתדת ללדת בתחילת נובמבר ויוצאת לחופש (מיוזמתי) כ3 שבועות לפני התאריך לידה המשוער. אני עובדת כשנה במקום עבודתי וצברתי ימי חופשה ומחלה. בחופשה שאקח עד הלידה אני מתכוונת לפדות את ימי החופשה שלי אך שאלתי היא לגבי ימי מחלה: מה המשמעות של צבירת ימי מחלה? במידה ואני מביאה אישור רופא על תקופת מחלה- הרי משלמים מחלה ע"פ חוק. האם בחופש הזה שאני לוקחת אני רשאית להביא אישור מחלה ושישלמו לי על ימים אלו שצברתי (ימי מחלה))? אשמח לקבל תשובה על משמעות צבירת ימי מחלה ומה ההבדל בין זה לבין מי שעובד חודש לדוגמא במקום חדש ונקלע ל4 ימי מחלה (לדוגמא)-האם לא יקבל דמי מחלה על ה4 ימים כי הוא לא "צבר" ימי מחלה?...

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

כעקרון, תקופת מחלה בה משולמים דמי מחלה מהמעביד נחשבת לחישוב זכויות התלויות בותק (חופשה, הבראה, פיצויי פיטורים, פנסיה) אולם חופשת מחלה המשולמת על ידי גוף אחר מהמעביד (כגון קצבת נכות מחברת ביטוח או קרן פנסיה או מהמוסד לביטוח לאומי) אינה נחשבת לצורך חישוב זכויות כאמור. עובד רשאי לצבור יום וחצי מחלה לכל חודש עבודה אלא אם יש לו זכות טובה יותר בהסכם אישי קיבוצי או צו הרחבה או שיש נוהג מיטיב במקום העבודה. כמו כן, עובד אינו זכאי לדמי מחלה עבור היום הראשון למחלתו. הוא זכאי ל-50% מדמי המחלה (75% מהשכר) עבור היום השני והשלישי ולדמי מחלה מלאים החל מהיום הרביעי, דהיינו, 75% מהשכר בהתאם לצבירת מי המחלה שלו לפי ותק.