מור יהב

תשלום בעקבות אובדן בן משפחה

היי כולם, התחלתי חודש שעבר 3.8 לעבוד בחנות מסויימת. בתאריך ה11.9 אבי נפטר . כמובן שלא עבדתי במהלך השבעה. השאלה שלי האם אני זכאית לתשלום במהלך שבוע השבעה ואם כן מאיזה גורם? העבודה או ביטוח לאומי?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

צו ההרחבה שעניינו קיצור שבוע העבודה במשק מחייב את כל המעבידים במשק לשלם לעובד שכר עבור תקופת ישיבתו באבל. מימוש הזכות מותנה בותק של שלושה חודשים לפחות באותו מקום עבודה, וקבלת השכר מוגבלת לתקרה של עד שבעה ימים. עם זאת, מטעמי מצפון, יכול המעביד לשלם חלק יחסי מהשכר עבור עובד חדש, אשר מועסק פחות משלושה חודשים וקיים חובת אבלות.