מור

תביעת פיצויים מהמעביד

לעו"ד גורודיסקי שלום, ברצוני לתבוע פיצויים מהמעביד הבנתי שניתן לעשות זאת דרך ביטוח לאומי. איך אני יכולה לדעת האם החברה פשטה את הרגל או לא? מדובר במסעדה שכבר לא קיימת. תודה מראש על העזרה ושנה טובה,

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

במקרה של פירוק או פשיטת רגל של המעביד העובד זכאי לקבל תשלום מהמוסד לביטוח לאומי. יחד עם זאת, ההליכים הנדרשים להביא לפירוק או לפשיטת רגל של המעביד הם יקרים ומורכבים. הפתרון המומלץ בדרך כלל הוא לאסוף את כל העובדים ולפנות לייעוץ משפטי. אם לא ניתן לאסוף את כל העובדים ניתן להגיש תביעה נגד המעביד באופן אישי (אם מדובר בחברה) שכן העובדה כי מעביד אינו פועל לפירוק החברה עשויה, כשלעצמה, לגרום לכך שהוא יחוייב בתשלום באופן אישי.

מור

לעו"ד גורודיסקי שלום, תודה על תשובתך המהירה. תבעתי את המעסיק והשופטת פסקה כי עליו לשלם את הפיצויים והוא לא שילם. במידה והחברה רשומה ברשם החברות לכאורה כפעילה ומפרת חוק, האם זה אומר כי לא ניתן לתבוע את הכסף מביטוח לאומי?