רונית

תשלום שעות נוספות גלובלי + הרעת תנאי עבודה

שלום רב אבקש לשאול מספר שאלות : לפני שנתיים הפחיתו את שכרי מבלי שחתמתי על הסכם עבודה חדש האם זה חוקי ? והאם במידה וזה לא חוקי האם נ יתן לדרוש את הפרשי השכר שאלה 2 ) עפי חוזה עבודתי אני אמורה לעבוד 8 שעות . 10 % משכרי מצויין כתשלום שעות נוספות גלובלי האם המעסיק יכול לא לשלם כלל על השעות הנוספות גם אם לעיתים אני מגיעה בחודשי הקיץ (שיא עבודתי ) ל -40 שעות נוספות חודשיות . אודה לתשובתך . בברכת שנה טובה .

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

1. עפ"י סעיף 11(א) לחוק פיצויי פיטורים, אם עובד התפטר מחמת הרעה מוחשית בתנאי עבודה, או מחמת נסיבות אחרות שביחסי עבודה שבהן אין לדרוש ממנו כי ימשיך בעבודתו, התפטרותו תזכה אותו בפיצויי פיטורים (אם העובד בעל וותק של שנה ומעלה בעבודה). הפחתת שכר היא דוגמה להרעה מוחשית או נסיבות אחרות שביחסי עבודה, שבהן אין לדרוש מהעובד כי ימשיך בעבודתו. 2. תוספת שעות נוספות גלובליות נועדה למנוע חישוב חודשי של התשלום עבור השעות הנוספות. תוספת שעות נוספות גלובלית היא כדין אם היא משולמת כרכיב נפרד בתלוש השכר ואם התשלום מתאים לסכום השעות שהעובד עבד בפועל. תוספת בגין שעות נוספות גלובליות אינה יכולה לשמש את המעביד כדי להתחמק מתשלום גמול שעות נוספות כאשר היא נמוכה מדי. מצד שני תוספת שעות נוספות גלובלית גבוהה מדי עשויה לשמש את המעביד כדי להתחמק מתשלום זכויות נלוות על כל השכר שכן זכויות נלוות כגון פיצויי פיטורים חופשה וכדומה מחושבים רק לפי שכר היסוד וללא תוספות.