נטלי

פיטורים לאחר צוק איתן

ערב טוב! עבדתי במקום עבודה יותר משנה עקב מבצע צוק איתן (אני תושבת אשדוד) נאלצתי להיות בבית עם הילדים רוב חודש יולי.בשבוע ה-3 ללחימה קיבלתי שיחת טלפון מהבוס והודעת פיטורין דרך הטלפון בעלפה. כמה ימים לאחר השיחה התקשה אליי הסגנית שלו ואמרה לי שלא הבנתי אותו נכון ואליי לצאת לעבודה לפחות לחצי יום ויש לציין שהבניין שבו נמצא המשרד אינו ממוגן כלל. חזרתי לעבודה בשבוע אחרון של חודש יוולי וקיבלתי משכורת על חודש שלם. אוגוסט המשכתי ועבדתי חודש שלם, איפה היתי יוצאת חצי יום, עובדת יום שלם אבל לא החסרתי יום אחד אפילו....קיבלנו משכורת על חודש שלם איך קוזזו ממני את הנסיעות של אוגוסט וגם של יולי בטענה שגם ככה קיבלתי יותר ממה שמגיעה לי. 3 שבועות לאחר סיום מבצע קיבלתי הודעת פיטורין בטענה שהמשרד בהפסדים גדולים ואינו רווחי (למרות שממשיך לפעול) ונשלחתי הביתה החל מתאריך 21.09 ולחזור ב1.10 לקבל מכתב פיטורים! עכשיו השאלות שלי הן: חוקי שקוזזו מאתנו את הנסיעות על חודשיים? חוקי שפיטרו אותי 3 שבועות לאחר סיום המבצע? מה החוק אומר לגבי הימים שאני נמצאת בבית? ז"א ש נשלחתי הביתה מתאריך 21.09 ומכתב הקבל רק מ 1.10 - הימים שאני בבית הם על חשבוני? על חשבונם? או שהמכתב יהיה מוכן רק מ1.10 איך ההודעה מוקדמת היא מ 21.09??? תודה ושנה טובה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

בנסיבות על המעסיק לתת הודעה מוקדמת של 30 יום בתשלום ואינו זכאי לקזז תשלומים. אם לא בוצע שימוע מדובר ביפטורים שלא כדין. לכאורה מעסיק רשאי לפטר עובד שנעדר מעבודתו גם אם מדובר העדרות עקב צוק איתן אולם עליו לערוך שימוע.