שרון

פנסיה מוקדמת

עבדתי כפקידה משנת 1990 בחברה מסויימת. בשנת 2011 קרתה לי תאונת עבודה, שבעקבותיה רופא תעשייה קבע, שאיני כשרה יותר לעבודה. אי לכך, פרשתי מהעבודה, והגשתי תביעה לחברת הביטוח של העבודה: תביעה לקצבת נכות. אחרי טרטורים מרובים ואחרי הגשת כל התעודות הרפואיות הרלוונטיות, קבעו לי שאקבל קצבת נכות עד אוקטובר 2015. בעבר, פניתי לפורום, ואמרו לי שאחרי שתסתיים השנה הראשונה של קצבת הנכות (10/2015), אוכל להגיש תביעה ליציאה לפנסיה. אודה לכם אם תשיבו לי על השאלות הבאות: 1. האם באמת אוכל לצאת לפנסיה כבר באוקטובר 2015 (עכשיו אני ילידת 1957 ). 2. אם כן, כיצד מבצעים את הבקשה ליציאה לפנסיה? אני מבוטחת בחברת הראל. 3. מתי אוכל למשוך את כל כספי הפנסיה שנצברו בקופת הקרן? 4. מתי ובאיזה גיל אוכל למשוך את כספי קרן הפנסיה מבלי שזה יפגע לי בזכויות לקבלת הפנסיה? תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

התשובה כרוכה בבדיקת הנסיבות האישיות והמסמכים. מומלץ לפנות לייעוץ אישי. קבלת החלטות לגבי הסדר פנסיוני כרוכה בשיקולים אישיים רבים המשפיעים על התוצאה. להחלטות של עובד בקשר עם ההסדר הפנסיוני שלו משמעות כבדה מבחינה כספית. החלטה שגויה יכולה לגרום נזקים כספיים עצומים לפנסיה. לכן יש לקבל ייעוץ משפטי או ייעוץ פנסיוני מיועץ בלתי תלוי לגבי אופן מימוש הזכויות הפנסיוניות. חובתו של כל בעל רשיון פנסיוני (סוכן ביטוח או יועץ פנסיוני) לערוך הליך ייעוץ פנסיוני הקבוע בחוק ובסיומו לתת ללקוח מסמך המלצה בכתב. יש להקפיד לקבל מסמך כזה בכל פגישה עם סוכן ביטוח פנסיוני או יועץ פנסיוני.