לי

העסקת עובדת זרה

שלום, בחמש השנים האחרונות פעם בשבוע העסקתי עובדת בניקיון שיש לה אישור טיפול בנכה בארץ. העוזרת ביקשה שזה יהיה חשאי לא איפשרה שיכנסו אנשים זרים בזמן הניקיון. לאחר 5 שנים עברנו דירה וסיימנו את ההתקשרות בינינו. שכר העבודה שהיא קיבלה היה מאוד גבוה כי לקחנו בחשבון שאנו לא משלמים לה פנסיה, הבראה וחופשה. לאחר שעברנו דירה העובדת התקשרה וביקשה את סכום הכסף שהצטבר לפי תנאים אלו או שתפנה לקו לעובד. האם אני חייבת לשלם למרות שהסכום שקיבלה מבחינתי כלל את הוצאות הנוספות? אין ביננו שום דבר כתוב. והאם היא יכולה לפנות לגורמים שיקנסו אותי על העסקת עובד זר? תודה לי

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

ככלל, עובד זר המועסק בישראל זכאי לאותם תנאי העסקה להם זכאי עובד ישראלי. על מנת להשיב על השאלה נדרשים נתונים נוספים ובדיקת המסמכים הרלוונטים, לרבות תלושי שכר. בנסיבות המקרה מומלץ לפנות לייעוץ משפטי פרטני.