פבל

שינוי תנאי בחוזה ללא אישור של העובד

שלום! אני עובד שכיר. עובד מטעם חברת מיקור חוץ בחברת ביטוח. להלן סעיף מהחוזה ביני לבין חברת מיקור חוץ המתקשר לתנאי החניון: "העובד זכאי למקום חניה על חשבון החברה בסמוך למקום עבודתו על פי שיקולי החברה". לפני כשבועיים המעסיק הודיע לי שהוא מעביר אותי מהחניון בו אני חונה כיום לחניון רחוק יותר וכל חודש אני אצטרך לשלם עבור החניון 345 ש"ח ולקבל החזר כספי בסוף החודש כנגד הגשת חשבונית. הסברתי למעסיק שלי שלא מקובל עלי הנושא של החזר הוצאות ולמרות זאת המעסיק טוען שאין כאן שום הפרת חוזה. האם המעסיק צודק ואני חייב להסכים לתנאים שהציב בפניי? בברכה, פבל פבלנקו

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

חוק פיצויי פיטורים קובע כי עובד שהשתנו לרעה תנאי עבודתו או שתנאי עבודתו הם כאלה שלא ניתן לדרוש ממנו להמשיך לעבוד בתנאים אלה, לרבות במקרה של הפרת זכויות העובד, רשאי להתפטר ולהיחשב כמפוטר. כאשר מתפטר עובד בטענה להרעת תנאים או דרישה להמשך עבודה בתנאים לא סבירים, עליו לתת הזדמנות למעביד לתקן את ההרעה או את המצב הנטען ואם לא תוקן, על העובד להוכיח זאת על מנת להיות זכאי לפיצויי פיטורים. על כן, יש לבחון כל מקרה לגופו ולפי הנתונים הספציפיים לקבל החלטה נכונה. תהליך קבלת ההחלטות לקראת החלטה על סיום עבודה או במקרה של חשש מפיטורים משפיע מאוד על זכויות העובד במהלך סיום עבודתו. לכן חשוב מאוד לקבל ייעוץ משפטי טרם קבלת ההחלטות הנוגעות לסיום העבודה.