אלכס

חוק ההפסקה

שלום שלום אני עובד 7 שנים רצוף כטבח במסעדה על עבודה של 8 שעות ביום מעסיק משלם לי על 7 וחצי שעות הוא מוריד לי חצי שעה הפסקה בעבר שאלתי את המנהל שלי אם אני יכול לצאת בזמן ההפסקה ממקום העבודה התשובה הייתה שלילית החוק אומר " שעה שהמעביד מבקש את עובדו להישאר במקום העבודה לצורך כך, יראו בזמן ההפסקה כחלק משעות העבודה והעובד יהיה זכאי לקבלת שכר גם עבור פרק זמן זה. " זאת אומרת שבפועל אני אמור לקבל שכר על 8 שעות ולא על 7 וחצי? אלכס

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

בעת הפסקה הנמשכת חצי שעה או יותר רשאי העובד לצאת מהמקום שבו הוא עובד, אלא אם נוכחותו במקום העבודה היא הכרח לתהליך העבודה או להפעלת הציוד והשימוש בו, והעובד נדרש ע"י מעבידו להישאר במקום העבודה, ובמקרה כזה ייחשב זמן ההפסקה כחלק משעות העבודה.