שרי

התפטרות - מתן הודעה מוקדמת למעסיק

היי, אני עובדת בחברה במשך כ-11 חודשים, וכעת ברצוני להתפטר. מאחר והבנתי שעלי לתת הודעה מוקדמת ושישנו חישוב מדויק של מספר הימים שעלי להודיע מראש למעסיקי שאני עוזבת, ומאחר ולמיטב ידיעתי החישוב שונה בין עובד שמקבל שכר שעתי לעובד שמקבל שכר חודשי, ומאחר ובמהלך תקופת עבודתי בחברה תנאי השכר שונו משכר שעתי בחודשי עבודתי הראשונים שם לשכר חודשי בחודשי עבודתי האחרונים - אשמח לקבל הסבר והכוונה בנוגע למספר ימי הודעתי למעסיק על התפטרותי. אלה הפרטים: התחלתי לעבוד בחברה בתאריך 20/10/2013, והשכר שקיבלתי מיום זה ועד ל1/4/2014 היה שכר שעתי. ב1/4/2014 עברתי לתפקיד אחר שבו אני נמצאת עד היום, ומקבלת בגינו שכר חודשי. תודה מראש! שרי

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

עובד במשכורת זכאי להודעה מוקדמת לפיטורים, ועליו ליתן הודעה מוקדמת להתפטרות בהתאם למפורט להלן: במהלך ששת חודשי עבודתו הראשונים - של יום אחד בשל כל חודש עבודה; במהלך התקופה החל בחודש השביעי לעבודתו עד תום שנת עבודתו הראשונה - של 6 ימים, בתוספת של יומיים וחצי בשל כל חודש עבודה בתקופה האמורה; לאחר שנת עבודתו הראשונה - של חודש ימים.עובד המשתכר על בסיס יומי או שעתי צריך ליתן הודעה מוקדמת באופן הבא: במהלך שנת עבודתו הראשונה - של יום אחד בשל כל חודש עבודה.