שחר

בתפטרות בדין פיטורים

שלום אני עומד בקריטריון "התפטרות שרואים אותה כפיטורים" ע"פ תקנות פיצויי פיטורים. למרות זאת מקום העבודה מעונין לחייב אותי על קנס יציאה מחוזה הליסינג. כמובן שעובד אשר החברה מפטרת אינו מחויב לשלם קנס יציאה זה. האם החוק מחייב את המעסיק להתייחס אלי כעובד מפוטר לכל דבר ועניין, בכללן קנסות יציאה מסוג זה, או רק בעניני פיצויים ? תודה שחר

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

בהנחה שקיים הסכם לפיו המעביד רשאי לקזז את עלויות ההכשרה במקרה שהעובד מפסיק עבודתו לפני תקופה מינימלית שהוסכמה, המעביד לכאורה זכאי לקזז סכום זה, אולם, עליו להראות שהוא הוציא את ההוצאות שהוא דורש לקזזן בפועל ושהתקופה עליה נדרש העובד להתחייב הגיונית בנסיבות.אין תוקף לפיצוי המוסכם שעה שהפסקת עבודתו של עובד היא ביוזמת המעביד, שכן במקרה כזה הפסקת העבודה היא לא בשליטתו של העובד. לפיכך, להוראה לפיה אם תופסק העסקתו מסיבה כלשהי יידרש להחזר הפיצוי המוסכם - אין תוקף משפטי.